Το µπανανοπαγωτό είναι η απόλυτη δροσιστική απόλαυση για τις ζεστές µέρες, προσφέροντας µια υγιεινή και γευστική εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά παγωτά.
Φτιαγµένο από ώριµες µπανάνες, αυτό το παγωτό είναι φυσικά γλυκό, κρεµώδες και γεµάτο θρεπτικά συστατικά. Είναι απίστευτα εύκολο στην παρασκευή και µπορεί να προσαρµοστεί µε διάφορα πρόσθετα, όπως κακάο, φυστικοβούτυρο ή φρούτα, για να δηµιουργήσετε τον δικό σας µοναδικό συνδυασµό γεύσεων. Ας δούµε πώς µπορούµε να φτιάξουµε αυτό το υπέροχο και θρεπτικό µπανανοπαγωτό στο σπίτι!»
Συνταγή:
Υλικά για 4 µερίδες
• 2 ώριµες µπανάνες ξεφλουδισµένες, κοµµένες και κατεψυγµένες
• 2 κ.Σ. φυστικοβούτυρο
• ½ φλ γάλα
• Τρίµµα ή σταγόνες σοκολάτας µε στέβια
• Τριµµένοι ξηροί καρποί
Εκτέλεση
✓ Κόβουµε τις µπανάνες σε κοµµάτια και τις τοποθετούµε στην κατάψυξη να παγώσουν εντελώς (min 3-4 ώρες).
✓ Τοποθετούµε τις παγωµένες µπανάνες, το γάλα και το φυστικοβούτυρο σε δυνατό µπλέντερ και πολτοποιούµε καλά.
✓ Σερβίρουµε επί τόπου σε όµορφο φλιτζάνι, γαρνίροντας µε τη σοκολάτα και ξηρούς καρπούς της επιλογής µας.
✓ Το υπόλοιπο µπανανοπαγωτό το φυλάσσουµε στο ψυγείο για κατανάλωση κάποια άλλη στιγµή.
Play time: Εµπλέξτε τα παιδιά στην παρασκευή µπανανοπαγωτού ζητώντας τους να επιλέξουν ώριµες µπανάνες, να τις ξεφλουδίσουν και να τις κόψουν σε κοµµάτια µε πλαστικά µαχαίρια για ασφάλεια. Βοηθήστε τα να τοποθετήσουν τις µπανάνες στην κατάψυξη και αργότερα στο µπλέντερ, προσθέτοντας τυχόν επιπλέον υλικά όπως κακάο ή φυστικοβούτυρο. Αφήστε τα να δοκιµάσουν το µίγµα και να προτείνουν γαρνιτούρες, όπως φρούτα ή ξηρούς καρπούς, και να σερβίρουν το παγωτό σε µπολ ή χωνάκια.
Tip: Το µπανανοπαγωτό είναι µια θρεπτική και υγιεινή επιλογή, πλούσια σε κάλιο, βιταµίνη C και βιταµίνη B6. Περιέχει φυσικά σάκχαρα από τις µπανάνες, ενώ προσφέρει φυτικές ίνες και µικρές ποσότητες πρωτεΐνης και µαγνησίου.