Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024

Λιχουδο-μαγικά: Σπανακό-πιτσα

Συνταγές για μαγειρικά “πειράματα”, όλο υγεία και νοστιμιά!

Μπορούμε να μας φροντίζουμε θρεπτικά και ταυτόχρονα να χορταίνουμε από αρώματα, λαχταριστές γεύσεις, αγαπημένες γευστικές μνήμες;
Μπορούμε!
Με λίγη μαεστρία και διάθεση πειραματισμού!
Σας δίνω μια συνταγή που αν τη δοκιμάσετε θα καταλάβετε ακριβώς τι θέλω να πω.
Πίτσα πανεύκολη, πεντανόστιμη και σπιτική, που γίνεται στο άψε σβήσε με απλά υλικά που βρίσκονται στην κουζίνα.
Φυσικά, μπορείτε να προσαρμόσετε την παρακάτω πρόταση ανάλογα με τα διαθέσιμα υλικάκαι τις προτιμήσεις σας.

Συνταγή: Σπανακό-πιτσα!

ΥΛΙΚΑ
• Αραβική πίτα ολικής άλεσης
• Ντομάτα στον τρίφτη (φρέσκια/κουτιού)
• Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη/βασιλικό
• Φύλλα από φρέσκο σπανάκι
• Αιγοπρόβειο τυρί σε φέτες ή τριμμένο
• Πιπεριές σε διάφορα χρώματα
• Μανιτάρια ή κάποιο αλλαντικό χωρίς (νιτρικό/νιτρώδες νάτριο)

✓ Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC
✓ Σε ταψάκι που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα βάζουμε την πίτα μας και από πάνω την ντομάτα, το αλατοπίπερο και τα μυρωδικά.
✓ Στη συνέχεια με την εξής σειρά βάζουμε σπανάκι, το τυρί από πάνω και τέλος τα λαχανικά και τα υπόλοιπα υλιά
✓ Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά και είναι έτοιμη!

Play time: Τα παιδιά μπορούν να σας βοηθήσουν με το να βάλουν την πίτα στο ταψί, να ανακατέψουν τα υλικά της σάλτσας, να την απλώσουν, να πασπαλίσουν το τυρί κοκ. Αν το παιδί δυσκολεύεται με το σπανάκι, αυτό είναι πολύ κατανοητό. Δείξτε όμως ενθουσιασμό!
Παίξτε με την αστεία λέξη της συνταγής, μυρίστε το, τσαλακώστε το, διερευνήστε το παρέα.
Τραγανήστε το και πείτε στο παιδί τι να περιμένει γευστικά αν επιχειρήσει να δοκιμάσει.

Tip: Το νιτρικό/νιτρώδες νάτριο είναι συντηρητικό που χρησιμοποιείται σε αλλαντικά για να δίνει ένα ροζ χρώμα στο προϊόν και άρα να παραπέμπει σε φρέσκο κρέας. Έρευνες δείχνουν πως είναι εξαιρετικά επιβλαβές για τον οργανισμό βλάπτοντας τον πεπτικό σωλήνα, το συκώτι και το πάγκρεας.

* Ο δαίμων του τυπογραφείου “χτύπησε” την περασμένη εβδομάδα τη στήλη ανακατεύοντας υλικά και συνταγές. Γι’ αυτό τον λόγο επαναδημοσιεύουμε τη γευστική πρόταση της Σπανακό-πιτσας με τη σωστή εισαγωγή αυτή τη φορά.

* Η Γκλόρια Κωνσταντουδάκη είναι Βιολόγος – Health Coach, Eating Disorders survivor και Δημιουργός της BodyLove προσέγγισης στη διατροφή. Στην εργασία της εστιάζεται στην καταπολέμηση των διατροφικών διαταραχών και στον ελεύθερο χρόνο της, πειραματίζεται με συνταγές και συγγραφή παραμυθιών. Μάθετε περισσότερα στο bodylove.gr
Στο BodyLove πιστεύουμε πως η υγιεινή διατροφή μπορεί να έχει μπόλικη νοστιμιά, ενδιαφέρον, ικανοποίηση.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα