Μπορούμε να μας φροντίζουμε θρεπτικά και ταυτόχρονα να χορταίνουμε από αρώματα, λαχταριστές γεύσεις, αγαπημένες γευστικές μνήμες;
Μπορούμε!
Με λίγη μαεστρία και διάθεση πειραματισμού!
Σας δίνω μια συνταγή που αν τη δοκιμάσετε θα καταλάβετε ακριβώς τι θέλω να πω.
Πίτσα πανεύκολη, πεντανόστιμη και σπιτική, που γίνεται στο άψε σβήσε με απλά υλικά που βρίσκονται στην κουζίνα.
Φυσικά, μπορείτε να προσαρμόσετε την παρακάτω πρόταση ανάλογα με τα διαθέσιμα υλικά και τις προτιμήσεις σας.
Συνταγή:
Σπανακό-πιτσα!
ΥΛΙΚΑ
• Αραβική πίτα ολικής άλεσης
• Ντομάτα στον τρίφτη (φρέσκια/κουτιού)
• Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη/βασιλικό
• Φύλλα από φρέσκο σπανάκι
• Αιγοπρόβειο τυρί σε φέτες ή τριμμένο
• Πιπεριές σε διάφορα χρώματα
• Μανιτάρια ή κάποιο αλλαντικό χωρίς (νιτρικό/νιτρώδες νάτριο)
✓ Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC
✓ Σε ταψάκι που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα βάζουμε την πίτα μας και από πάνω την ντομάτα, το αλατοπίπερο και τα μυρωδικά.
✓ Στη συνέχεια με την εξής σειρά βάζουμε σπανάκι, το τυρί από πάνω και τέλος τα λαχανικά και τα υπόλοιπα υλιά
✓ Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά και είναι έτοιμη!
Play time: Προσκαλέστε τα παιδιά στην κουζίνα, αφήστε τα να λερωθούν και να λερώσουν!
Παίξτε με τα υλικά, μυρίστε τα, δοκιμάστε τα πριν τα προσθέσετε στη συνταγή. Πάρτε χρόνο, μην βιάζεστε. Τώρα, πέρα από συνταγή… φτιάχνετε και πολύτιμες αναμνήσεις!
Tip: Τα καρύδια και το αμυγδαλοβούτυρο, δίνουν μπόλικη θρέψη και επιπλέον “μαλακώνουν” το γλυκαιμικό δείκτη της συνταγής.
* Η Γκλόρια Κωνσταντουδάκη είναι Βιολόγος – Health Coach, Eating Disorders survivor και Δημιουργός της BodyLove προσέγγισης στη διατροφή. Στον ελεύθερο χρόνο της,
πειραματίζεται με συνταγές, συγγραφή παραμυθιών και βιβλίων μαγειρικής.