Έχετε ακούσει ποτέ για την γκρανόλα; Αν ναι καλώς! Αν όχι, τώρα θα µάθετε! Η γκρανόλα είναι ένα τραγανό µείγµα πρωινού φτιαγµένο από νιφάδες βρώµης, αλεσµένα φρούτα και ξηρούς καρπούς. Είναι σούπερ νόστιµο, ιδιαίτερο και τραγανό και µπορεί να αποτελέσει µια µακράν πιο θρεπτική και χορταστική επιλογή έναντι των δηµητριακών. Αυτή τη φορά σας δίνω συνταγή που χρησιµοποιεί βερίκοκα, οπότε αν έχετε µπόλικα πέρα από µαρµελάδα µπορείτε να φτιάξετε και γκρανόλα!
Συνταγή:
Υλικα
• 100γρ. ώριµα βερίκοκα πολτοποιηµένα στο µπλέντερ
• 250γρ. βρώµη από την χοντρή (όχι αλεσµένη όπως στο κουάκερ)
• 35γρ. τρίµµα καρύδας
• 85ml σιρόπι σφένδαµου
• 1 κ.γ. εκχύλισµα βανίλιας
• 35ml ελαιόλαδο
• 100γρ. αµύγδαλα θρυµµατισµένα
• 2-3 χούφτες σπόρους τις επιλογής σας (πχ κολοκυθόσπορους, ηλιόσπορο)
• 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
✓ Ανακατεύουµε όλα τα υλικά µαζί µέχρι να σχηµατιστεί ένα σχετικά κολλώδες µείγµα που να σχολιάζει.
✓ Απλώνουµε σε ταψάκι, επάνω σε λαδόκολλα και ψήνουµε στους 180οC µέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώµα.
✓ ΣΟΣ ανακατεύουµε σε τακτά χρονικά διαστήµατα ώστε να γίνει τραγανή και να ψηθεί οµοιόµορφα!
Play time: Μια εξαιρετικά εύκολη συνταγή για να παίξετε µε τα παιδιά µαγειρεύοντας! Τα παιδιά µπορούν να εµπλακούν ευχάριστα στη διαδικασία µε το να µετρούν, να προσθέτουν και να ανακατεύουν τα υλικά.
Tip: H ταπεινή βρώµη µπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία µας. Είναι ένα εκπληκτικό δηµητριακό χωρίς γλουτένη, µε εξαιρετικά επίπεδα φυτικής ίνας, επαρκή πρωτεΐνη, αντιοξειδωτικά στοιχεία και µέταλλα. Η κατανάλωσή της έχει φανεί να βοηθά στην ρύθµιση του ζαχάρου, της πίεσης, της δυσκοιλιότητας αλλά και του βάρους.