Πριν αρχίσουµε να βλέπουµε χριστουγεννιάτικες συνταγές ας δούµε µια εκπληκτική συνταγή µε αβοκάντο µιας και είναι τώρα στην εποχή του. Σήµερα θα σας δώσω µια γλυκιά συνταγή για σοκολατένια µους αβοκάντο που συνδυάζει απόλαυση και θρεπτική αξία! Με βελούδινη υφή, πλούσια γεύση σοκολάτας και το αβοκάντο να προσφέρει υγιή λιπαρά, είναι η ιδανική λύση για όσους θέλουν να ικανοποιήσουν τη λιγούρα τους χωρίς τύψεις. Είναι εύκολη, γρήγορη, και µπορεί να γίνει το αγαπηµένο σου επιδόρπιο για όλες τις ώρες!
Συνταγή:
ΥΛΙΚΑ – 5 µικρά µπολάκια
• 2 ώριµα αβοκάντο (~340γρ.)
• 100 γρ. γάλα της επιλογής σας
• 70-100 γρ. σιρόπι σφένδαµου/µέλι (ανάλογα µε το πόσο πικρό-γλυκό σας αρέσει), αν βάλετε µέλι χρειάζεται να το ζεστάνετε λίγο να µαλακώσει
• 30 γρ. κακάο σκόνη
• 1 κ.γ. φυσικό εκχύλισµα
βανίλιας
• 1 τσιµπιά αλάτι
Για την καραµέλα
• 90 γρ. σιρόπι σφενδάµου
• 60 γρ. φυστικοβουτυρο
✓ Τοποθετούµε όλα τα υλικά στο µπλέντερ και πολτοποιούµε καλά.
✓ Ρίχνουµε τη µους σε µικρά µπολάκια και βάζουµε για λίγο στο ψυγείο.
✓ Για την καραµέλα, βάζουµε σε κατσαρολάκι το σιρόπι σφενδάµου και το φυστικοβούτυρο και ανακατεύουµε σε χαµηλή φωτιά, ίσα για να ενωθούν καλά τα υλικά.
✓ Περιχύνουµε µε αυτή τα µπολάκια µας και επιστρέφουµε στο ψυγείο για να παγώσουν.
Play time: Εδώ, θα έλεγα ότι έχουµε µια τέλεια συνταγή για κρυφτό θρέψης και υγείας. Φτιάξτε τη χωρίς τα παιδιά, µυστικά και στα κρυφά! Ύστερα, προσφέρετέ τους το τελικό αποτέλεσµα, αφήστε τα να απολαύσουν και στο τέλος µόνο να µαντέψουν τι υλικό δυναµίτη θρέψης, υπερήρωα υγείας είχε µέσα!
Tip: Το αβοκάντο! Αχ, αυτό το φρούτο που ταιριάζει πάνω σε ψωµί, µέσα σε σαλάτες, πάνω σε πίτσες, κρυµµένο σε smoothie και γλυκά πόσο θρεπτικό είναι; Πάρα πολύ!!! Για αυτό συγκαταλέγεται στις υπερ-τροφές. Έχει µπόλικα καλά λιπαρά που µας χορταίνουν και δυναµώνουν τη λειτουργία του εγκεφάλου, έχει τριπλάσιο κάλιο από τη µπανάνα, µε αποτέλεσµα να ρυθµίζει την αρτηριακή πίεση και την ισορροπία των υγρών στο σώµα. Επίσης διαθέτει µπόλικο φυλλικό το οποίο είναι ζωτικής σηµασίας για τη δηµιουργία νέων κυττάρων και την υγεία του νευρικού συστήµατος. Πραγµατικά, αξίζει να το εντάξετε κάθε µέρα στη διατροφή σας!