13.4 C
Chania
Τρίτη, 29 Απριλίου, 2025

Life & Fame

Η Μισέλ Φάιφερ, µε αφορµή τελετή που έγινε προς τιµήν της έξω από το κινεζικό θέατρο στο Λος Άντζελες, θυµήθηκε την περίοδο πριν γίνει διάσηµη που γύριζε διαφηµίσεις µέσα στο µαύρο σκοτάδι και στην παγωνιά. Η ηθοποιός µάλιστα αστειεύτηκε ότι «εξακολουθεί να εµφανίζεται στη µέση της νύχτας, µε τον πισινό της» και τόνισε πως αγαπάει τη δουλειά της και τους συναδέλφους της µετά από 40 χρόνια. «Αυτό είναι το σπίτι µου. Κοιτάζω τόσους πολλούς φίλους µου, την οικογένειά µου και τους συναδέλφους µου, και αυτό είναι το σπίτι µου. Και δεν είναι και τόσο τροµακτικό µέρος. Είναι στην πραγµατικότητα ένα µέρος όπου εγώ και τόσοι πολλοί άλλοι νιώθουµε ασφαλείς να είµαστε αυτό που ήταν γραφτό να γίνουν», πρόσθεσε.

***

Το Σάββατο 26 Απριλίου, το Χόλιγουντ τίµησε τον σκηνοθέτη Φράνσις Φορντ Κόπολα µε το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς, την ανώτατη διάκριση του Αµερικανικού Ινστιτούτου Κινηµατογράφου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν προσωπικότητες της µεγάλης οθόνης όπως οι Ρόµπερτ Ντε Νίρο, Αλ Πατσίνο, Άνταµ Ντράιβερ, Χάρισον Φορντ, Μόργκαν Φρίµαν, Ντάστιν Χόφµαν, Ρον Χάουαρντ, Σπάικ Λι, Νταϊάν Λέιν και Ραλφ Μάτσιο, που απέτισαν φόρο τιµής στον δηµιουργό του «Νονού» και του «Αποκάλυψη Τώρα», για την τεράστια συνεισφορά του στην ιστορία του αµερικανικού κινηµατογράφου.

Το βραβείο παρέδωσαν δύο από τους πιο στενούς φίλους και συνεργάτες του, ο Στίβεν Σπίλµπεργκ και ο Τζορτζ Λούκας, µε τον πρώτο να χαρακτηρίζει τον «Νονό» ως τη «σπουδαιότερη αµερικανική ταινία που έγινε ποτέ». Στην ευχαριστήρια οµιλία του, ο Φράνσις Φορντ Κόπολα αναφέρθηκε µε συγκίνηση στους ανθρώπους που αποτέλεσαν το πραγµατικό «σπίτι» του, φίλους και οικογένεια που τον στήριξαν και τον ενέπνευσαν σε όλη την πορεία του.

***

Ο Ρον από τις ταινίες Χάρι Πότερ, κατά κόσµον Ρούπερτ Γκριντ, έγινε για δεύτερη φορά πατέρας. Ο 36χρονος Βρετανός ηθοποιός µε την επί χρόνια σύντροφό του, Τζόρτζια Γκρουµ καλωσόρισαν στον κόσµο τη δεύτερη κόρη τους, την οποία ονόµασαν Γκόλντι. Το ευχάριστο νέο ανακοινώθηκε µέσω ενός τρυφερού ποστ στο Ίνσταγκραµ, προχθές Κυριακή. Ο Γκριντ έγραψε µε χιούµορ στη λεζάντα: «Μυστικό παιδί ελαφρώς αποκαλύπτεται. Σας παρουσιάζω τη Γκόλντι Γριντ. Ένα µωρό 10/10 (µέχρι στιγµής)».

***

 

Ο Μπιλ Γκέιτς αποκάλυψε σε συνέντευξή του ότι ανακουφίστηκε που η κόρη του Φοίβη ίδρυσε την επιχείρησή της χωρίς την οικονοµική του συµβολή. Ο 69χρονος συνιδρυτής της Microsoft εξοµολογήθηκε ότι όταν η 22χρονη κόρη του, τον ενηµέρωσε ότι θα ξεκινούσε µια επιχείρηση µε την 23χρονη πρώην συγκάτοικό της στο Πανεπιστήµιο Στάνφορντ, Σοφία Κιάνι,  σκέφτηκε: «Ωχ, θα έρθει και θα ζητήσει χρήµατα». Οι κοπέλες δηµιούργησαν την εφαρµογή Phia, που προσφέρει στους αγοραστές έναν εύκολο τρόπο να συγκρίνουν τιµές καινούργιων και µεταχειρισµένων αντικειµένων σε  ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εµπορίου.

Μάλιστα η Φοίβη αποκάλυψε ότι ο πατέρας της δεν της έχει µιλήσει ποτέ για το πώς ίδρυσε τη Microsoft,  ενώ όταν του ανακοίνωσε την επιθυµία της, την πίεσε να τελειώσει πρώτα τις σπουδές της στη Βιολογία και να µην τα παρατήσει – παρόλο που ο ίδιος είχε εγκαταλείψει κάποτε το Χάρβαρντ για να ιδρύσει τη Microsoft. Αξίζει να σηµειωθεί ότι ο Μπιλ Γκέιτς έχει δηλώσει πολλές φορές ότι τα παιδιά του θα κληρονοµήσουν λιγότερο από το 1% της περιουσίας του, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει κανένα σκοπό να δηµιουργήσει κάποια δυναστεία.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα