Στο κινηματογραφικό έπος «Star Wars» ο Λουκ Σκαϊγουόκερ είναι ένας γενναίος και ανελέητος ήρωας. Στην πραγματική ζωή όμως ο ηθοποιός Μαρκ Χάμιλ, που τον υποδύεται, είναι ένας άνθρωπος συνεσταλμένος και πολλές φορές αισθάνεται φόβο όταν πρόκειται να βρεθεί μπροστά σε θαυμαστές της δημοφιλούς κινηματογραφικής σειράς.
«Υπάρχει μια κατάσταση που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγω όταν έρχομαι κατά πρόσωπο με τους θαυμαστές του Star Wars», δήλωσε ο 66χρονος ηθοποιός μιλώντας στις εφημερίδες «Stuttgarter Zeitung» και «Stuttgarter Nachrichten».
Είπε ακόμα ότι «κάποιος θα σκεφτόταν ότι είναι σαν να “φτύνω τον Πάπα”», όμως συμπλήρωσε ότι η επιστροφή του ως Λουκ Σκαϊγουόκερ έχει και πάλι να κάνει με τους θαυμαστές τής κινηματογραφικής σειράς. «Αν δεν το έκανα θα ήμουν ο πιο μισητός άνδρας σε ολόκληρη την κοινότητα του Stars Wars», είπε.
Η ταινία «Star Wars: The Last Jedi» είναι η όγδοη συνέχεια της κινηματογραφικής σειράς και θα κυκλοφορήσει στα μέσα Δεκεμβρίου.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.