Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 έχουν περιθώριο όσες επιχειρήσεις έχουν αποθέματα τσίπουρου και τσικουδιάς να τα δηλώσουν στα κατά τόπους Τελωνεία και να επωφεληθούν έτσι από τη μεταβατική περίοδο ως προς τον τρόπο διάθεσης, που έχει δοθεί από τα συναρμόδια υπουργεία.
Το θεσμικό πλαίσιο για τα αποστάγματα περιλαμβάνεται στο Νόμο 2969/01, ο οποίος τροποποιήθηκε εν συνεχεία με το Άρθρο 69 του Νόμου 4583/2018, καθώς επίσης και τα Άρθρα 55 και 56 του Νόμου 4587/2018.
Μια από τις τροποποιήσεις έθετε περιορισμούς ως προς τον τρόπο διάθεσης των αποσταγμάτων από τρίτους (π.χ. κάβες) στην χονδρική αγορά, επέτρεπε όμως από την άλλη στους μικρούς παραγωγούς να τα διαθέτουν μόνοι τους, τόσο σε επιχειρήσεις εστίασης, όσο και σε λαϊκές αγορές.
Έπειτα από διαμαρτυρίες των εκπροσώπων των επιχειρήσεων αυτών ο οποίες κινδύνευαν να μείνουν με πολλά αποθέματα αδιάθετα, δόθηκε με σχετική εγκύκλιο, παράταση, ώστε να μπορέσουν να τα διαθέσουν νομίμως έως την λήξη τη τρέχουσας τουριστικής περιόδου (ήτοι έως τον Σεπτέμβριο του 2019).
Διαβάστε περισσότερα στο agrotypos.gr