Στην Αµερική εµπιστεύονται το λεγόµενο “τεστ της πάπιας”.
Υποστηρίζουν δηλαδή πως «όταν έχουµε ένα πουλί που µοιάζει σαν πάπια, κολυµπάει σαν πάπια και κρώζει σαν πάπια, τότε κατά πάσα πιθανότητα είναι πάπια».
Το “τεστ της πάπιας” θα µπορούσε σε αδρές γραµµές την ολιστική αδράνεια που παρατηρείται για την αξιοποίηση των ιστορικών κτηρίων στον λόφο Καστέλι πρός όφελος της τοπικής κοινωνίας και όχι ξενοδοχειακών συµφερόντων, αφού πρέπει να γίνει µια επίσηµη (σοβαρή) πρόταση για τον εµβληµατικό λόφο και αυτή η πρόταση δεν γίνεται.
Η πρόταση αυτή (κυρίαρχο ζητούµενο) αποσυντίθεται σταδιακά σε όλες τις επιµέρους εκδοχές της, γιατί κανείς αιρετός δεν κάνει απολύτως τίποτα, προς την κατεύθυνση αυτή.
Ο Σεπτέµβρης σε λίγες ηµέρες τελειώνει και το “τεστ της πάπιας” γίνεται µόνο στην Αµερική…
Ο χωρος μια χαρα ειναι ανοιχτος και αξιοποιειται απο μέρος της κοινωνιας!
Αντι να βλεπαμε τα κτιρια που εχουν ζωη, ας κοιταξουμε πρωτα τα αδεια… Τα γκρεμισμενα, αυτα που σκασαμε ενα σκασμο λεφτα και παραμενουν κλειστα και αναξιοποιητα. Αυτη ειναι η καταντια της κοινωνιας μας, να κοιταμε παντα το δεντρο (ή ακομα και παπιες) και οχι το δασος.
Στρατωνες, κτιριο ΙΚΑ, Βιβλιοθήκη Τζανακάκη, Γαλλικη σχολή και πάρα πάρα πολλά ακομά που δεν έχουν καμια χρήση!!!
Ας φροντισει η κοινωνια να προστατεψει τον εαυτο της απο την ακρατη ξενοδοχοποιηση της πολης (αραγε γιατι δε ζηταει ο Δημαρχος να εφαρμοστει το μέτρο της Αθηνας για περιορισμο νεων Airbnb?) A! Γιατι αυτή η κοινωνια κοιτάει μονο τους τουριστες αντε και τους αλλους με τα δολαρια…
Ανώνυμα κουκιά@ Διαβάζοντας το αυθαίρετο συμπέρασμα της τελευταίας προτάσεως(δεν συνάγεται από το κείμενο του σχολιογράφου, το αντίθετο μάλιστα θα έλεγα) άρχισαν να ξυπνάνε μέσα μου εφιάλτες σχετικά με τις αντιλήψεις της συλλογικής ευθύνης . Είδα μπροστά μου το δίχρωμο φάντασμα της απολυταρχίας και του φασισμού έτοιμο να κατασπαράξει τον πλουραλισμό, την άλλη άποψη την πολυφωνία. Είδα την πόλη μας να βιώνει την εμπειρία της νύχτας των κρυστάλλων , είδα τον κειμενογράφο να σέρνετε ως άλλος Ιβάν Ντενίσοβιτς στα κάτεργα της πνευματικής (και όχι μόνο) βαρβαρότητας, επειδή τόλμησε να πει την άποψη του. Αγνόησε το “ιερό ευαγγέλιο” των καταληψιών που κάνουν σουρωτήρι το νομικό καθεστώς της πατρίδος μας και γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την γνώμη της κοινωνίας με τρόπο που ακόμη και οι Γκέμπελς-Μπέρια να μοιάζουν με αθώα λυκόπουλα μπροστά τους. Η χανιώτικη κοινωνία έχει καλύτερες επιλογές για την “ακρόπολη” της ,που δεν περιορίζονται στην ξενοδοχοποίηση και στο “εμπάτε σκύλοι αλέστε” που υποκρύπτει το δόγμα “τα καλά και συμφέροντα της βόλεψης ημών…….”
Ωραίες οι ευχές, αλλά τα χρήματα ποιος θα τα βάλει; η “κοινωνία” ή οι καταληψίες που κλέβουν ακόμα και το ρεύμα και μας αναγκάζουν να το πληρώνουμε όλοι μας μεσω των “κοινωφελών χρεώσεων” των λογαριασμών ηλεκτρικού;