» Εγκρίθηκαν τροποποιήσεις στο σχέδιο πόλης
Λύση στο ρυμοτομικό του παραλιακού μετώπου της Παλαιόχωρας (περιοχή των Γαυδιώτικων και Ανατολική παραλία) δόθηκε από το ΣΥΠΟΘΑ Κρήτης (Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων).
Στην τελευταία του συνεδρίαση το ΣΥΠΟΘΑ ενέκρινε την πρόταση του Δήμου Καντάνου Σελίνου που αφορούσε τις προταθείσες Τροποποιήσεις του Σχεδίου πόλεως Παλαιοχώρας,
Ειδικότερα ο Αντιδήμαρχος, Μιχάλης Μπικάκης, υπεύθυνος του Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Δήμου τόνισε πως στην πρόσφατη συνεδρίαση του το ΣΥΠΟΘΑ Κρήτης «μετά από θετική εισήγηση της Υπηρεσίας Πολεοδομικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης, ενέκρινε την πρόταση του Δήμου μας. Η πρόταση αφορούσε την παραθαλάσσια Ζώνη Γαυδώτικα-Ανατολική παραλία Παλαιοχώρας καθώς και 10 σημειακές Τροποποιήσεις στον Πολεοδομικό Ιστό της Παλαιόχωρας. Μετά από καθυστέρηση δεκαετιών, τα σπίτια και οι ιδιοκτησίες που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο στα Γαυδιώτικα, απελευθερώνονται από τον βρόγχο της ρυμοτόμησης, αφού πλέον εγκρίνεται ως πολεοδομικός ο δρόμος που κατασκευάστηκε πριν δύο δεκαετίες ως νόμιμος δρόμος του Σχεδίου Πόλεως της Παλαιόχωρας».
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο «είναι πολύ σπουδαία η τροποποίηση που πετύχαμε για την περιοχή των Γαυδιώτικων, γιατί οι ιδιοκτησίες παύουν να είναι δεσμευμένες, ανήκουν πλέον στους ιδιοκτήτες τους, που θα μπορέσουν επιτέλους να τις αξιοποιήσουν, όπως νομίζουν! Επιπλέον, μπορεί από εδώ και στο εξής να χρηματοδοτηθούν και να προχωρήσουν οι μελέτες για ανάπλαση του παραλιακού μετώπου στα Γαυδιώτικα. Τα ίδιο σπουδαία και χρονοβόρα υπήρξε η τελική τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων στην Ανατολική Παραλία που ολοκληρώθηκε σήμερα! Οι Τροποποιήσεις αυτές που είχανε εντοπισθεί, ως Ζώνες που έπρεπε να Τροποποιηθούν –ως μη Εφαρμόσιμες Πολεοδομικά –από το 2010,εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο από τον Αύγουστο του 2017, μετά από μια απόλυτα δημοκρατική διαδικασία ενστάσεων κοινοποιήσεων και αντιρρήσεων, τροποποιήθηκαν το 2019, διαμορφώθηκαν –σχεδιάστηκαν και ολοκληρώθηκαν σε μορφή προδιαγραφών της κεντρικής Διοίκησης και υποβλήθηκαν αρμοδίως!».
Καταλήγοντας, ο κ. Μπικάκης επισημαίνει πως η όλη δουλειά έγινε χωρίς να υπάρξει ανάθεση σε ιδιώτη εργολάβο αλλά με αυτεπιστασία για αυτό και «αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τους μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας , την κυρία Βουτετάκη, αρχιτέκτονα, τον κύριο Παπαδοκωνσταντάκη, τοπογράφο μηχανικό, όπως επίσης και τον συντονιστή όλης αυτής της προσπάθειας τον μηχανικό κ. Καλογεράκη».