Δεν είναι μόνον η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού, αλλά και εκείνη των νοσηλειών που προκαλεί ανησυχία. Τους 60 έφτασαν χθες οι νοσηλευόμενοι στο Νοσοκομείο Χανίων με τις θέσεις στις δύο κλινικές Covid να είναι 64. Δηλαδή έμειναν 4 κρεβάτια κενά. Και αν συνεχιστεί η αύξηση των ανθρώπων που θα χρειαστούν νοσηλεία, θα καλυφθούν και αυτές και, εκ των πραγμάτων, θα πρέπει να αναζητηθεί λύση για τυχόν περισσότερους.
Και όλα αυτά μέσα στο καλοκαίρι και τη ζέστη. Οπότε το ερώτημα, τι θα γίνει από το φθινόπωρο και έπειτα, είναι υπαρκτό.
Τι δεν πρέπει όμως να γίνει, εφόσον φυσικά οι συνθήκες το επιτρέψουν;
Δεν είμαστε ειδικοί, αλλά η κοινή λογική λέει πως δεν πρέπει ή έστω πρέπει να αποφευχθεί το κλείσιμο της οικονομίας. Πρόσφατα ο πρωθυπουργός είχε πει πως η χώρα δεν θα ξανακλείσει.
Ομως, ποιος εγγυάται πως δεν θα γίνουν εισηγήσεις για τοπικά ολικά lockdown από την επιτροπή λοιμωξιολόγων, αν η κατάσταση ξεφύγει περισσότερο;
Για να μην ξεφύγει, ας συμβάλλουμε όλοι. Οπως λένε ειδικοί, οι εμβολιασμοί σε συνδυασμό με ατομικά μέτρα προφύλαξης, όπως μάσκες και συχνό πλύσιμο χεριών, αποτελούν “ασπίδα” προστασίας.
Μπορεί να συνηθίσαμε τον κορωνοϊό, να ζούμε με αυτόν, αλλά δεν μπορεί να αφήσουμε την οικονομία να διαλυθεί, γιατί αυτό σημαίνει σοβαρό αντίκτυπο στην κοινωνία.
Η μάχη ενάντια στον κορωνοϊό αποτελεί και μάχη για την ίδια την τοπική οικονομία.
Παρασκευάς Περάκης και Ελένη Φουντουλάκη σχολιάζουν την επικαιρότητα και μπαίνουν… onLine με το στέλεχος στο τμήμα Δασών του WWF Ελλάς και εθελοντή δασοπυροσβέστη, Ηλία Τζηρίτη