Το παλιό υπόγειο, “μεταμορφώνεται” σιγά-σιγά σε μια σύγχρονη αίθουσα πολλαπλών δραστηριοτήτων στο χώρο του 2ου ΕΠΑΛ (Δαίδαλος). Χάρις στην πρωτοβουλία εκπαιδευτικών του σχολείου και τη δωρεάν προσφοράς εργασίας του “Συλλόγου Αλβανών Μεταναστών Ν. Χανίων” σε λίγες εβδομάδες ο χώρος θα αλλάξει πρόσωπο.
Κυριακή πρωί και οι εργασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη. Ο Πέτρο Μπούσι και Έλιντο Λέσι βάζουν τα πλακάκια, ο Φλόρια Σίλο και ο Γιάννης Γκάτζα εργάζονται πάνω στο τοιχίο που κατασκεύασαν ώστε να διαχωρίζεται ο χώρος από το λεβητοστάσιο.
« Σε αυτή τη γωνιά θα βάλουμε μηχανήματα γυμναστικής, στην άλλη γωνιά ένα τραπέζι “πίγκ πόγκ”, πιο πέρα θα στήσουμε ένα σημείο μάθησης όπου θα υπάρχουν τραπέζια και βιβλία για αυτούς που θέλουν να διαβάσουν. Επίσης θα διατηρήσουμε το χώρο όπου δίνουμε ρούχα δεύτερης χρήσης» μας λέει καθώς μας ξεναγεί στο χώρο ο διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ κ. Θοδωρής Ψαράκης.
Ο κ. Ψαράκης τονίζει τη συμβολή των ανθρώπων του “Συλλόγου Αλβανών Μεταναστών Ν. Χανίων”. «Είναι πολύτιμη η βοήθεια που μας παρέχει ο “Σύλλογος Αλβανών Μεταναστών Ν. Χανίων”! Αφιλοκερδώς και με προσωπική δουλειά βοηθούν στο να δημιουργηθεί ένας χώρος πολλαπλών δραστηριοτήτων για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, ενώ βοήθησαν και στην προμήθεια των υλικών. Φιλοδοξούμε να ανασχεδιάσουμε ένα χώρο φιλοξενίας δραστηριοτήτων για όλους με φροντισμένο φωτισμό και ακουστική που θα “προσκαλεί” τους μαθητές σε ευδιάκριτες περιοχές δραστηριοτήτων και θα διαθέτει υλικά που θα υποστηρίζουν ένα ευρύ φάσμα ασχολιών» τονίζει. Αυτή τη στιγμή όταν βρέχει ή είναι κακός καιρός και τα παιδιά δεν μπορούν να βγουν στην αυλή δεν υπάρχει χώρος για να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους.
“ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ”
«Είμαστε χρόνια στα Χανιά και έχουμε μεγάλη εμπειρία στον κλάδο της οικοδομής. Θέλουμε και εμείς να βοηθήσουμε το σχολείο, τους μαθητές και τους καθηγητές, με εργατικά χέρια και στο οικονομικό κομμάτι όπου μπορούμε» δηλώνει ο γραμματέας του Συλλόγου Αλβανών Μεταναστών κ. Ζαμίρ Γκέγκα. Δεν είναι πρώτη φορά που ο Σύλλογος στηρίζει αφιλοκερδώς προσπάθειες σχολείων αλλά και άλλων συλλογικοτήτων στα Χανιά.
«Συνεργαζόμαστε με το σύλλογο “Συνάνθρωπο” και έχουμε βοηθήσει σε πράγματα που κάνει. Πάντα είμαστε διαθέσιμοι ,δεν ξεχνάμε πως ο λαός εδώ στα Χανιά μας φιλοξένησε τα πρώτα χρόνια που είχαμε και εμείς τα “ζόρια” μας και πρέπει να ανταποδώσουμε. Και τα παιδιά τα δικά μας πηγαίνουν στα σχολεία. Ζουν 8.000-9.000 Αλβανοί μετανάστες στα Χανιά και θέλουμε και εμείς να βοηθήσουμε και και καλό θα ήταν να το κάνει και όποιος άλλος μπορεί» τόνισε ο κ. Γκέγκα.
Το σχολείο αναζητεί βοήθεια πλέον για την προμήθεια ξύλου laminate για το πάτωμα και συνεχίζει τις προσπάθειες ώστε πολύ σύντομα να έχει ένα πολυχώρο δράσεων.