“Μάθημα” γαλακτοκομίας αποτέλεσε εσπερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Δημόσιο ΙΕΚ Αποκόρωνου. Στην εσπερίδα συμμετείχαν επαγγελματίες του χώρου, εκπαιδευτές και σπουδαστές.
Η εσπερίδα αφορούσε την ειδικότητα: “Τεχνικός Γαλακτοκομίας- Τυροκόμος”, με θέμα την «Κτηνοτροφία-Τυροκομία-Κάθετη Παραγωγή Γαλακτοκομικών προϊόντων» .
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τιμητική συμμετοχή του κτηνιάτρου Msc, προϊσταμένου Δ/νσης Κτηνιατρικής Περιφέρειας Κρήτης, Ζαχαρία Σωμαρά και τις ομιλίες των: Αλ. Στεφανάκη (Δρ. Κτηνιάτρου), Γιώργου Κουκογιάννη (Χημικού με προϋπηρεσία σε βιομηχανία γάλακτος, Επιθεωρητή συστημάτων ποιότητας & ασφάλειας τροφίμων, Εκπαιδευτή ΙΕΚ) και Γιώργου Αντωναράκη (Τεχνολόγου Τροφίμων Μsc, Εκπαιδευτή ΙΕΚ).
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η συζήτηση περιλάμβανε σημαντικά θέματα όπως τον ρόλο της Αιγο- προβατοτροφίας και των προϊόντων της στην ισόρροπη ανάπτυξη της Κρήτης, το θεσμικό πλαίσιο παραγωγής και διάθεσης προϊόντων οικοτεχνίας , τις υγειονομικές απαιτήσεις και προϋποθέσεις για την παραγωγή προϊόντων γάλακτος και την συμβολή του ΔΙΕΚ-Τμήμα Γαλακτοκομίας -Τυροκομίας στην εκπαίδευση στελεχών Τυροκομίας.
Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών, οι σπουδαστές της ειδικότητας «Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος» μοιράστηκαν, με τον δήμαρχο Αποκορώνου Χαράλαμπο Κουκιανάκη, την διευθύντρια του ΔΙΕΚ Δημ. Καλλιβρετάκη, τους εκπαιδευτές και τους καλεσμένους τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τις τεχνικές που απέκτησαν στην διάρκεια της κατάρτισης τους.
Στην διακόσμηση και στους γευστικούς “πειρασμούς” του μπουφέ συνέβαλαν οι εκπαιδευτές και οι σπουδαστές του τμήματος “Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας” και του τμήματος “Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής”
Στην οργάνωση βοήθησαν οι σπουδαστές της Ειδικότητας “Στέλεχος Οικονομίας και Διοίκησης στον Τομέα του Τουρισμού”.