Το Mουσείο “Μαντάμ Τισό” επανενώνει… τη βασιλική οικογένεια
Οι μορφές του Χάρι και της Μέγκαν εντάχθηκαν ξανά στη βασιλική οικογένεια στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Madame Tussauds (Μαντάμ Τισό) του Λονδίνου, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο γιορτάζει τα 70 χρόνια μοναρχίας της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.
Η επανένωση, μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα, έρχεται καθώς ο δούκας και η δούκισσα του Σάσσεξ ετοιμάζονται να επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για να λάβουν μέρος στους εορτασμούς του Ιωβηλαίου της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.
Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ μαζί με τα δύο τους παιδιά θα επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για πρώτη φορά από τότε που έφυγαν στις ΗΠΑ, το 2020.
Τα κέρινα ομοιώματα του ζευγαριού θα τοποθετηθούν δίπλα σε εκείνα της βασίλισσας, του πρίγκιπα Γουίλιαμ, της Κέιτ Μίντλετον, του πρίγκιπα Κάρολου και της Καμίλα.
Κάθε ένα από τα κέρινα ομοιώματα έχει ανανεωθεί στην εμφάνιση για τη τη σημαντική περίσταση.
Η Μέγκαν Μαρκλ είναι ντυμένη με κόκκινο φόρεμα Safiyaa με κάπα, το οποίο φόρεσε σε μία από τις τελευταίες της εμφανίσεις στο πλαίσιο των βασιλικών καθηκόντων της στο Φεστιβάλ Μουσικής Mountbatten στο Royal Albert Hall τον Μάρτιο του 2020.
Το κέρινο ομοίωμα της βασίλισσας είναι το 23ο από τα 24 που δημιούργησε το Μουσείο του Λονδίνου κατά τη διάρκεια της 70χρονης βασιλείας της. Είναι ντυμένη με λευκό και ασημί δαντελένιο φόρεμα, με το οποίο εμφανίζεται στην επίσημη φωτογραφία πορτρέτου του Διαμαντένιου Ιωβηλαίου και είναι καλυμμένο με 53.000 στοιχεία Swarovski.
Ρεκόρ συνάθροισης… από δράκουλες
Μαύρες κάπες και μυτεροί κυνόδοντες: το παγκόσμιο ρεκόρ συνάθροισης… από δράκουλες καταρρίφθηκε στο Ουίτμπι της Βρετανίας, 125 χρόνια από την ημέρα που κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα «Δράκουλας» του Μπραμ Στόκερ.
Το Ουίτμπι, αυτή η κωμόπολη της βορειοανατολικής Αγγλίας, ενέπνευσε τον Ιρλανδό συγγραφέα να γράψει το μυθιστόρημα αυτό, που έμελε να γίνει κλασικό.
«Μόλις σπάσαμε το ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη συνάθροιση ανθρώπων μεταμφιεσμένων σε βαμπίρ, με 1.369 βαμπίρ!» ανέφερε το English Heritage, ο βρετανικός οργανισμός που διαχειρίζεται το, ερειπωμένο πλέον, Αββαείο του Ουίτμπι.
Οι επίσημοι ενδυματολογικοί κανόνες ήταν σαφείς και πολύ αυστηροί: οι συμμετέχοντες έπρεπε οπωσδήποτε να φορούν μαύρα παπούτσια, μαύρο παντελόνι ή φουστάνι, μαύρη κάπα και ψεύτικα, μυτερά δόντια.
Το προηγούμενο ρεκόρ, με 1.039 βαμπίρ, το κατείχε η κωμόπολη Ντόσγουελ στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.
Ανακαλύφθηκαν ερείπια πόλης των Μάγια
Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια μιας πόλης των Μάγια –με παλάτια, πυραμίδες και πλατείες – σε ένα εργοτάξιο όπου πρόκειται να δημιουργηθεί ένα βιομηχανικό πάρκο, κοντά στη Μέριδα, στη χερσόνησο Γιουκατάν του Μεξικού.
Η τοποθεσία, που ονομάζεται Σιολ, έχει χαρακτηριστικά μιας αρχιτεκτονικής των Μάγια που – σύμφωνα με τους αρχαιολόγους – είναι συνηθισμένη στο νότιο τμήμα της χερσονήσου Γιουκατάν αλλά είναι σπάνια κοντά στη Μέριδα.
«Πιστεύουμε ότι περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι ζούσαν εδώ γύρω», δήλωσε ο Κάρλος Περάθα, ένας από τους αρχαιολόγους που ηγήθηκαν της αποστολής που ανακάλυψε την αρχαία πόλη, η οποία εκτιμάται ότι κατοικήθηκε την περίοδο 600-900 μ.Χ.
Το Σιολ ανακαλύφθηκε μετά την έναρξη της κατασκευής του βιομηχανικού πάρκου. Θα εξακολουθήσει να χτίζεται, αλλά τα αρχαιολογικά ευρήματα θα διατηρηθούν, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες.
Μια όρκα στον Σηκουάνα!
Οι γαλλικές αρχές κατέστρωσαν σχέδιο για να οδηγήσουν πίσω στον ωκεανό μια όρκα που έχασε τον προσανατολισμό της και βρέθηκε στον ποταμό Σηκουάνα: χρησιμοποιώντας ήχους από φάλαινες-δολοφόνους (όπως αποκαλούνται εξαιτίας της κοινής αγγλικής ονομασίας τους – killer whales).
Ύστερα από μια σύσκεψη στην οποία έλαβαν μέρος Γάλλοι και ξένοι επιστήμονες, συμπεριλαμβανομένων ειδικών στα θαλάσσια θηλαστικά, ανακοινώθηκε ότι η όρκα θα παρακολουθείται εξ αποστάσεως με drone, ενώ θα εκπέμπονται ήχοι από φάλαινες του συγκεκριμένου είδους, σε μια προσπάθεια να οδηγηθεί πίσω στον ωκεανό.
Η φάλαινα, της οποίας η υγεία επιδεινώνεται στο γλυκό νερό, απομακρύνθηκε από τον ωκεανό πριν από αρκετές ημέρες και κινδυνεύει να πεθάνει.
Η μήκους τεσσάρων μέτρων όρκα, που αναγνωρίστηκε ως αρσενική, εντοπίστηκε για πρώτη φορά στις εκβολές του Σηκουάνα στις 16 Μαΐου, μεταξύ του λιμανιού της Χάβρης και της πόλης Ονφλέρ στη Νορμανδία, προτού διανύσει δεκάδες χιλιόμετρα για να φθάσει δυτικά της Ρουέν.
Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν εικόνες της όρκας στο ποτάμι, με το ραχιαίο πτερύγιό της να εξέχει από το νερό και το χαρακτηριστικό ασπρόμαυρο δέρμα της να είναι εμφανές κάθε φορά που αναδύεται στην επιφάνεια.