Κύριε πρόεδρε,
Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, «To 88.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω».
Αλλά, εκείνο το διαζευτικό ή, τι το χρειαζόμαστε άραγε;
Βασικό “υποκείμενο νόσημα” της κοινωνίας δεν είναι, άραγε, να είσαι απλά και μόνο 70 ετών και μάλιστα επιζών του κορωνοϊού;
Πιο πολύ νόημα θα είχε να μας έλεγε ο ΕΟΠΥ: Τόσοι τοις εκατό των διασωληνωμένων έχουν υποκείμενο νόσημα και είναι κάτω από 70 και τόσοι τοις εκατό αυτών που ειναι πάνω από 70 και είναι διασωλυνωμένοι έχουν υποκείμενο νόσημα. Έτσι θα μαθαίναμε πόσο επικίνδυνο είναι να έχεις υποκείμενο νόσημα και τι έχεις να φοβάσαι αν δεν έχεις υποκείμενο νόσημα. Θα τα μαθαίναμε αυτά για τις κατηγορίες πάνω και κάτω των 70 χωριστά. Έτσι που μας τα λέει ο ΕΟΠΥ μαθαίνουμε μόνο πως είναι κακό να έχεις υποκείμενα νοσήματα και πως είναι επίσης κακό να είσαι πάνω από 70 και τα βάζουμε μαζί σε έναν ποσοστό που δεν λέει και πολλά γιατί δεν ξεχωρίζει τα υποκείμενα νοσήματα ως αιτία από την ηλικία που παρουσιάζεται η ίδια ως αιτία. Από επιστήμονες θα περίμενε κανείς πιο ξεκάθαρες αναλύσεις.