ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, τουλάχιστον εμφανώς στην ελληνική, είναι πολύ εύκολο να μοιράζεις… ξένα λεφτά στέλνοντας τον λογαριασμό αλλού. Και δεν είναι λίγοι οι δημοτικοί άρχοντες που, τότε που ο παλαιοκομματισμός ανθούσε, έπαιρναν δάνεια από ξένες τράπεζες: δανεικά κι “αγύριστα”, αφού έβαζαν ως εγγυητή το… ελληνικό δημόσιο.
ΠΑΛΙΕΣ νοοτροπίες, σημερινά χρέη. Και με τόκους μάλιστα…
ΔΕΝ μας εκπλήσσει η τακτική του πρώην επί Ν.Δ. υπουργού Αγροτικής Πολιτικής κ. Χατζηγάκη. Θα θυμάστε ότι, ο συγκεκριμένος υπουργός, λίγες μέρες πριν τις εκλογές (2009) και προκειμένου να εξασφαλίσει τις πολύτιμες ψήφους των αγροτών, έκανε τα πάντα ώστε να τους προσεταιρισθεί: μοίρασε αφειδώς το “ομώνυμο” πακέτο “του” των περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ, στους αγρότες! Χωρίς καμιά εύλογη αιτιολογία, χωρίς κανένα σχέδιο επιστροφής του ποσού, χωρίς καμιά ντροπή!
ΕΣΤΕΙΛΕ δε, κατά τα ειωθότα, τον λογαριασμό -πού αλλού;-στην Ε.Ε.! Η οποία, ελέγχοντας μεταγενέστερα τα κιτάπια της, μας ζητάει τώρα την επιστροφή εκείνου του ποσού μέχρι τελευταίας δεκάρας. Μάλλον «ως αχρεωστήτως καταβληθέντος», όπως ακριβώς αφαιμάσσει η κυβέρνησή μας τους συνταξιούχους! Από πού τώρα θα πάρει πίσω η “αριστερή” κυβέρνηση το χρέος της Ν.Δ.; Όχι φυσικά από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ίσως ούτε καν από τους αγρότες, αφού μάλλον πάλι θα επιβάλει κάποια έκτακτη εισφορά στα συνήθη υποζύγια. Θα επέμβει κανείς Εισαγγελέας;