» Το διαβάσαμε και αυτό.
Μενού εμπνευσμένο από την ελληνική κρίση σερβίρει ελληνικό εστιατόριο του Βερολίνου, με πιάτα που ονομάζονται “Το αγαπημένο του Τσίπρα”, “Βαρουφάκης”, “Σοϊμπλέξιτ”, “Τροϊκεξολοθρευτής”, “Καλαμάρι Δ.Ν.Τ.” και “Γλυκιά Αντζι”.
Το ελληνικό εστιατόριο “Ζ” στην περιοχή Κρόιτσμπεργκ του Βερολίνου σερβίρει εδώ και λίγες ημέρες πιάτα που φέρουν ονόματα εμπνευσμένα από την επικαιρότητα και την ελληνική κρίση.
Το μενού που δημιούργησε με χιούμορ ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Γιώργος Χρυσίδης περιλαμβάνει: Τα ορεκτικά “Το αγαπημένο του Τσίπρα”, “Βαρουφάκης” και το “Καλαμάρι του Δ.Ν.Τ.”, τα κυρίως πιάτα “Σοϊμπλέξιτ” με αρνάκι προκειμένου να καταδειχθεί η όχι ιδιαίτερα εντυπωσιακή διαπραγματευτική τακτική του Γερμανού υπουργού Οικονομικών και με έμπνευση από τα πρόβατα που συναντά συχνά κανείς στους ελληνικούς επαρχιακούς δρόμους και “Τροϊκεξολοθρευτής ΙΙΙ” και το επιδόρπιο “Γλυκιά Αντζι”, τα οποία θα προσφέρονται στους πελάτες του “Ζ” ως τα μέσα Αυγούστου, προκαλώντας έντονες συζητήσεις γύρω από το ελληνικό θέμα και την πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης.
Αντε να δούμε, τι άλλο θα εμπνεύσει η ελληνική κρίση!
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.