Mε την ψυχρή γλώσσα των αριθμών, η αγωνιστική περίοδος 2013 – 14 χαρακτηρίζεται ως μια από τις πιο “στείρες” για το χανιώτικο μπάσκετ, αφού ήταν η πρώτη μετά από τρεις σεζόν (και συνολικά 2η στα τελευταία 17 χρόνια) που ο Νομός μας έμεινε χωρίς παγκρήτιο τίτλο.
Αν και υπήρχαν προσδοκίες, αλλά και ικανότητες, στις μεγάλες ηλικιακές κατηγορίες δεν τα κατάφεραν ΟΑΧ (γυναίκες) και Κύδων (άνδρες), το ίδιο συνέβη και στις αμέσως μικρότερες (παίδων – κορασίδων, εφήβων – νεανίδων), όπου οι δυο προαναφερόμενες ομάδες δεν πήραν “κούπα”. Στις ακόμη πιο μικρές, αν και -για διάφορους λόγους- καμιά δεν ολοκληρώθηκε πλήρως, η μόνη που ενδεχομένως θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλό ήταν αυτή των παμπαίδων του Κύδωνα, η οποία πήρε την 1η θέση στον όμιλό της.
Ακόμη, στα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚ μετείχαν -στις μικρές ηλικίες- άλλες δύο ομάδες από τα Χανιά, ο Α.Ο. Ακρωτηρίου και η Αθλητική Ένωση Πλατανιά, οι οποίες, χωρίς να παίξουν ιδιαίτερα πρωταγωνιστικό ρόλο, συγκριτικά, τα πήγαν καλά.
Βέβαια, καλή παρουσία δεν σημαίνει ότι απαραίτητα πρέπει να πάρεις και τίτλο, κάτι που μπορεί να μην το πετύχεις για πολλούς λόγους, άλλωστε είναι γνωστό ότι στον αθλητισμό δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Όμως, επαναλαμβάνουμε, ο χαρακτηρισμός της σεζόν προκύπτει από τη σύγκρισή της με τον απολογισμό που είχαν οι προηγούμενες.
Τη δική τους, σύντομη, άποψη για την αγωνιστική περίοδο που τελείωσε πριν περίπου έναν μήνα, αλλά και ορισμένα άλλα θέματα, μας είπαν προπονητές και παράγοντες των χανιώτικων ομάδων, ενώ δημοσιεύουμε και έναν πολύ σύντομο απολογισμό της.
Όσον αφορά την επόμενη σεζόν, στις περισσότερες ομάδες μας γίνονται συζητήσεις και επαφές με στόχο να προχωρήσουν σε γενικότερες αλλαγές. Έτσι, δεν αποκλείεται τον προσεχή Σεπτέμβριο να υπάρχουν “νέα δεδομένα” σε όλους τους τομείς.
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Το πρωτάθλημα ήταν… αναμέτρηση για δυο, δηλαδή για ΟΑΧ και Αρκάδι, αφού οι τρεις άλλες ομάδες ουσιαστικά μετείχαν για να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός.
Βαθμολογία (σε 8 αγώνες): Αρκάδι (7 νίκες-1 ήττα) 15, ΟΑΧ (7-1) 15, Ηράκλειο (4-4) 12, ΟΑΧ 2000 (2-6) 9, Ιεράπετρα (8 ήττες) 7. Ιεράπετρα και ΟΑΧ 2000 έχουν από έναν μηδενισμό.
Τα ζευγάρια των πλέι οφ είχαν καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα και ίδια αποτελέσματα, δηλαδή Αρκάδι-ΟΑΧ 2000 και ΟΑΧ-Ηράκλειο, 3-0 στις νίκες. Η διοργάνωση, λοιπόν, άρχισε… με τους τελικούς και το Αρκάδι να κερδίζει 55-41 στο Ρέθυμνο, ο ΟΑΧ “απάντησε” 48-45 στη Σούδα, στο 3ο παιχνίδι επικράτησε το Αρκάδι 56-54 και παίρνοντας εκτός έδρας νίκη 38-45 στην 4η αναμέτρηση, κατέκτησε τον τίτλο με συνολικό σκορ 3-1.
Όμως η νεανική ομάδα του Κ. Πλευράκη δεν αρκέστηκε σε αυτό, αφού στο ειδικό πρωτάθλημα (μπαράζ) για άνοδο στην Α2 εθνική κατηγορία γυναικών έκανε… περίπατο στον 2ο υποόμιλο Νότου και με 3 νίκες επέστρεψε (μετά από 3 χρόνια) στην Εθνική κατηγορία.
* Πέρυσι, τον τίτλο είχε πάρει ο Ηρόδοτος.
ΑΝΔΡΕΣ
Το πρωτάθλημα διεξήχθη με 10 ομάδες, εκ των οποίων οι δυο (αυτές των νέων Εργοτέλη και Ηρακλείου) μετείχαν εκτός συναγωνισμού και στην α’ φάση ο Κύδωνας (που άρχισε με προπονητή τον Θ. Λεκάκο και συνέχισε -από τον Ιανουάριο- με τον Ελ. Θεοδωράκη) κατέλαβε την 3η θέση, άρα είχε μειονέκτημα έδρας στα παιχνίδια που ακολούθησαν, με τη συμμετοχή των τεσσάρων πρώτων ομάδων.
Βαθμολογία (σε 14 αγώνες): Δειλινό (11 νίκες – 3 ήττες) 25, Ακαδημία Ρεθύμνου (11 – 3) 25, Κύδων (10-4) 24, Ιεράπετρα (8-6) 22, Αναγ. Αρκαλοχωρίου (8-6) 22, Χάνδακας (6-8) 19, Μεσσαρά (1-13) 15, Πεδιάδα ΑΟΧ (1-13) 14.
Τα ζευγάρια, λοιπόν, των πλέι οφ ήταν: Ακαδημία Ρεθύμνου – Κύδων, Δειλινό – Ιεράπετρα και στο πρώτο, ο Κύδωνας μπορεί να “έσπασε” την έδρα και στη συνέχεια να προηγήθηκε 2-0, όμως στα επόμενα ματς δεν τα κατάφερε (ειδικά στο 4ο που ήταν γηπεδούχος) και η Ακαδημία ανέτρεψε το σκορ, έκανε το 3-2 στις νίκες και πέρασε στον τελικό, όπου αντιμετώπισε -με μειονέκτημα έδρας- το Δειλινό (το οποίο είχε κάνει εύκολα το 3-0 επί τη Ιεράπετρας). Η ομάδα του Ρεθύμνου συνέχισε με κεκτημένη ταχύτητα, νίκησε στα δυο πρώτα παιχνίδια, έχασε το 3ο στο Ηράκλειο και στο επόμενο τελείωσε τη σειρά, φτάνοντας στο 3-1 και πήρε την άνοδο στην Γ’ Εθνική.
* Πέρυσι, πρωταθλήτρια ομάδα είχε αναδεχθεί ο Ηρόδοτος.
ΕΦΗΒΟΙ
Ο Κύδωνας ήταν στον Α’ όμιλο, μαζί με Αθλητική Ένωση Πλατανιά, Ακαδημία Ρεθύμνου, ΑΓΟΡ, Ανδρογέα, Εργοτέλη και Ηρόδοτο και στην επόμενη φάση συνέχιζαν οι τρεις πρώτες ομάδες. Βαθμολογία (σε 12 αγώνες): Εργοτέλης (12 νίκες) 24, Κύδων (10 νίκες – 2 ήττες) 22, ΑΓΟΡ (7-5) 19, Ηρόδοτος (7-5) 19, Αθλητική Ένωση Πλατανιά (3-9) 15, Ανδρογέας (2-10) 13, Ακαδημία Ρεθύμνου (1-11) 11. Η Ακαδ. Ρεθύμνου έχει 2 μηδενισμούς και ο Ανδρογέας ένα.
Εργοτέλης, Κύδων και ΑΓΟΡ (είχε από μια νίκη στα παιχνίδια με τον Ηρόδοτο, όμως υπερτερούσε στη διαφορά πόντων), μαζί με Ηράκλειο, Ιεράπετρα και ΑΟΑΝ έπαιξαν στην τελική φάση (διπλά παιχνίδια), όπου το Ηράκλειο πήρε άνετα τον τίτλο. Βαθμολογία (σε 10 αγώνες): Ηράκλειο (10 νίκες) 20, Εργοτέλης (6 νίκες – 4 ήττες) 16, ΑΓΟΡ (5-5) 15, Κύδων (5-5) 14, Ιεράπετρα (2-8) 11, ΑΟΑΝ (1-9) 11. Κύδων και Ιεράπετρα έχουν από 1 μηδενισμό.
Η πρωταθλήτρια ομάδα Κρήτης προκρίθηκε στην τελική φάση της πανελλήνιας διοργάνωσης, καταλαμβάνοντας την 5η θέση.
* Τη σεζόν 2012-13 τον τίτλο κατέκτησε -αήττητος- ο Εργοτέλης.
ΝΕΑΝΙΔΕΣ
ΟΑΧ, Αρκάδι, Ηρόδοτος και Ηράκλειο ήταν οι ομάδες που μετείχαν, οι οποίες στην α’ φάση έπαιξαν διπλούς αγώνες και η βαθμολογία (σε 6 παιχνίδια) ήταν: Αρκάδι (6 νίκες) 12, ΟΑΧ (4 νίκες-2 ήττες) 10, Ηρόδοτος (2-4) 8, Ηράκλειο (6 ήττες) 6. Στη συνέχεια, η προκήρυξη προέβλεπε χιαστί παιχνίδια (άρχιζαν από την έδρα της ομάδας με την υψηλότερη θέση στη βαθμολογία) και αυτές που θα έφταναν στις τρεις νίκες θα έπαιζαν στους τελικούς. Στο πρώτο ζευγάρι το Αρκάδι έκανε εύκολα το 3-0 “κόντρα” στο Ηράκλειο, ενώ στο άλλο ΟΑΧ και Ηρόδοτος αξιοποίησαν από μια φορά την έδρα και είχαν από ένα “μπρέικ”. Έτσι όλα κρίθηκαν στο 5ο και τελευταίο ματς, στο οποίο η ομάδα της Αλικαρνασσού κέρδισε μέσα στη Σούδα 35-46, έκανε το 3-2 στις νίκες και έπαιξε στους τελικούς με το Αρκάδι. Το σωματείο του Ρεθύμνου ήταν φανερά καλύτερο και πήρε εύκολα, με 3-0 νίκες, για 8η συνεχόμενη σεζόν τον παγκρήτιο τίτλο, ενώ στη συνέχεια έπαιξε στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος και πρόσθεσε ακόμη μια διάκριση στο ενεργητικό του, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο.
* Πέρυσι, το Αρκάδι ήταν 4ο στην πανελλήνια κατάταξη.
ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ
ΟΑΧ, Αθλητική Ένωση Πλατανιά, Αρκάδι, Ηρόδοτος, Εργοτέλης και ΟΦΗ αναμετρήθηκαν στην α’ φάση εντός και εκτός έδρας. Βαθμολογία (σε 10 αγώνες): Ηρόδοτος (10 νίκες) 20, ΟΑΧ (8 νίκες-2 ήττες) 18, Αρκάδι (6-4) 16, Εργοτέλης (4-6) 14, Αθλητική Ένωση Πλατανιά (2-8) 12, ΟΦΗ (10 ήττες) 10. Στους χιαστί αγώνες συνέχισαν οι τέσσερις πρώτες, με την πρόκριση να κρίνεται στις τρεις νίκες. Ο Ηρόδοτος έκανε εύκολα το 3-0 επί του Εργοτέλης, το ίδιο σκορ είχαμε και στο ζευγάρι ΟΑΧ-Αρκάδι και έτσι στους τελικούς έπαιξαν Ηρόδοτος-ΟΑΧ. Η ομάδα του Ηρακλείου κέρδισε 36-14 στον 1ο τελικό, ο ΟΑΧ νίκησε 45-41 στον 2ο, ο Ηρόδοτος επικράτησε 44-34 στον 3ο και πανηγύρισε τον τίτλο (3-1) με το 41-44 μέσα στη Σούδα. Στη συνέχεια έπαιξε στα προκριματικά της πανελλήνιας διοργάνωσης και πήρε την 4η θέση.
* Πρωταθλητής την περυσινή σεζόν είχε αναδειχθεί ο Ηρόδοτος, ο οποίος στη συνέχεια πήρε χάλκινο μετάλλιο μετέχοντας στα τελικά της πανελλήνιας διοργάνωσης.
ΠΑΙΔΕΣ
Ο περυσινός πρωταθλητής Κύδωνας (με δυο ομάδες) και ο Α.Ο. Ακρωτηρίου ήταν στον Α’ όμιλο μαζί με Φιλαθλητικό, ΑΓΟΡ και ΟΦΗ2, ενώ στην τελική φάση συνέχισαν οι δυο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας, μαζί με τις ισάριθμες από τους δυο άλλους ομίλους. Βαθμολογία α’ φάσης (σε 10 αγώνες): Κύδων1 (10 νίκες) 20, Α.Ο. Ακρωτηρίου (7 νίκες-3 ήττες) 17, ΑΓΟΡ (6-4) 16, Φιλαθλητικός (5-5) 15, Κύδων2 (2-8) 12, ΟΦΗ2 (10 ήττες) 9. Ο ΟΦΗ2 έχει έναν μηδενισμό.
Κύδων1, Α.Ο. Ακρωτηρίου, Εργοτέλης, Ηράκλειο, Ιεράπετρα και ΑΟΑΝ αγωνίστηκαν στην τελική φάση και το Ηράκλειο πήρε εύκολα τον τίτλο. Βαθμολογία (σε 10 αγώνες): Ηράκλειο (9 νίκες-1 ήττα) 19, Εργοτέλης (7-3) 17, Κύδων (6-4) 16, Α.Ο. Ακρωτηρίου (5-5) 15, Ιεράπετρα (3-7) 13, ΑΟΑΝ (10 ήττες) 10.
Να σημειωθεί ότι έγιναν και αγώνες κατάταξης -μεταξύ των ομάδων που δεν συνέχισαν στην τελική φάση- αφού από τη νέα σεζόν θα έχουμε ξανά δυο κατηγορίες (Α’ και Β’).
Το Ηράκλειο έπαιξε στα προκριματικά της πανελλήνιας διοργάνωσης και δεν κατάφερε να προκριθεί στα τελικά.
ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ – ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ
Η ΕΚΑΣΚ αποφάσισε (λόγω -όπως ανέφερε στη σχετική της ανακοίνωση- αποχής διαιτητών, εκλογών και εξεταστικής περιόδου) τη μη διενέργεια τελικής φάσης στα τουρνουά παμπαίδων – παγκορασίδων, αλλά την απονομή επάθλου στον 1ο νικητή κάθε ομίλου της κανονικής φάσης.
Στ’ αγόρια είχαμε 5 ομίλους και στον Α’ μετείχαν δυο ομάδες του Κύδωνα, ο Α.Ο. Ακρωτηρίου, η Αθλητική Ένωση Πλατανιά, ο ΑΓΟΡ και η Ακαδημία Ρεθύμνου. Ο Κύδων1 (στον οποίο προπονητής ήταν ο Γιάννης Ηλιάκης) ολοκλήρωσε αήττητος τις υποχρεώσεις του (10 νίκες σε ισάριθμους αγώνες), 2ος κατετάγη ο Α.Ο. Ακρωτηρίου (προπονητής ο Αθ. Αζάς, 6 νίκες-4 ήττες) με 16β, 3ος ο Κύδων2 (προπονητής ο Νίκος Κωνσταντουδάκης, 6-4) επίσης με 16β, 4ος ο ΑΓΟΡ (6-3-1 μηδενισμό) με 15, 5η η Αθλητική Ένωση Πλατανιά (προπονητής ο Εμμ. Σταματάκης, 1-9) με 11 και 6η η Ακαδημία Ρεθύμνου (1-8- 1 μηδενισμό) με 10.
Δυο όμιλοι ήταν στα κορίτσια και στον Α’ μετείχαν δυο χανιώτικες ομάδες, δυο από το Ηράκλειο και μια από το Ρέθυμνο, με τον Εργοτέλη (που έχασε μόνο από το Αρκάδι) να κερδίζει 2 φορές τον ΟΑΧ (προπονήτρια η Φρόσω Δημητρουλάκη) και να κατατάσσεται 1ος, ενώ καλή παρουσία είχε η Α.Ε. Πλατανιά (προπονητής ο Εμμ. Σταματάκης). Βαθμολογία (σε 8 αγώνες): Εργοτέλης (7 νίκες-1 ήττα) 15, OAX (6-2) 14, Αρκάδι (3-5) 11, Αθλητική Ένωση Πλατανιά (3-5) 10, Ηράκλειο (1-7) 8. Αθλητική Ένωση Πλατανιά και Ηράκλειο έχουν από 1 μηδενισμό.
ΜΙΝΙ ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
Υποβαθμισμένα ήταν τα τουρνουά μίνι παίδων “Παύλος Βαρζακιάν” και μίνι κορασίδων “Σούλα Γιαννιουδάκη”, με αρκετές… απουσίες (Κύδων και Ακαδημία Ρεθύμνου-αγόρια, Αθλητική Ένωση Πλατανιά – και στα δυο φύλα, ΟΑΧ 2000 και Αρκάδι-στα κορίτσια) και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η συμμετοχή για τα χανιώτικα σωματεία να περιοριστεί σε δυο ομάδες αγοριών. Ήταν ο Α.Ο. Ακρωτηρίου (προπονητής ο Αθ. Αζάς) και ο ΟΑΧ (προπονητής ο Μ. Κασικτσόγλου) που μετείχαν στον ίδιο όμιλο με ΑΓΟΡ και Ακαδημία Ρεθύμνου και έδωσαν, σε… δυο δόσεις, συνολικά δυο και τρία παιχνίδια, αντίστοιχα.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΣΙΚΤΣΟΓΛΟΥ (προπονητής ΟΑΧ):
«Κατ’ αρχήν θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια για την προσπάθεια που κατέβαλαν. Πιστεύω ότι υστερήσαμε σε… λεπτομέρειες και αυτό μας στοίχισε τον τίτλο στις γυναίκες. Στα κρίσιμα σημεία φάνηκε να μας κυριεύει το άγχος, δεν παίξαμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας και γενικότερα οι συγκυρίες ήταν εις βάρος μας. Καθοριστικό για τον τίτλο ήταν ο 3ος αγώνας, στο Ρέθυμνο, όπου πιστεύω ότι μας άξιζε και έπρεπε να κερδίσουμε. Στις νεάνιδες είχαμε στόχο να παίξουμε στον τελικό, δεν το πετύχαμε, ενώ στις κορασίδες κάναμε μια ιδιαίτερα αξιοπρεπή εμφάνιση».
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ (προπονητής Α.Ο. Κύδων):
«Όταν προηγηθήκαμε 2-0 νίκες στα χιαστί παιχνίδια των ανδρών φάνηκε να μην μπορούμε, κυρίως λόγω έλλειψης εμπειριών, να διαχειριστούμε αυτό το πλεονέκτημα και τελικά η σαφώς πιο έμπειρη Ακαδημία Ρεθύμνου μας απέκλεισε από τον τελικό. Στους έφηβους, λόγω σχολικών υποχρεώσεων, οι προπονήσεις ήταν ελάχιστες και ουσιαστικά η ομάδα μαζευόταν μόνο στα παιχνίδια, ενώ στους παίδες είχαμε πολλά νέα πρόσωπα και με αυτό το δεδομένο, αλλά και το γεγονός ότι τα παιδιά προσπάθησαν στους περισσότερους αγώνες, θα χαρακτήριζα καλή την πορεία τους».
ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΖΑΣ (προπονητής Α.Ο. Ακρωτηρίου):
«Για δεύτερη συνεχόμενη φορά πήραμε μέρος σε τελική φάση παίδων και για πρώτη μπήκαμε στην τετράδα, κάτι που δείχνει ότι υπάρχει συνέχεια της περυσινής πορείας των παμπαίδων, οι οποίοι ήταν 3οι στο φάιναλ φορ και φέτος αποτελούσαν τον βασικό κορμό της ομάδας. Όμως είμαι ευχαριστημένος και από την παρουσία της νέας ομάδας των παμπαίδων, ενώ στα μίνι αγόρια το σύστημα διεξαγωγής και όχι μόνον, δεν νομίζω ότι βοήθησαν να επιτευχθεί ο στόχος που έχουν ανάλογες διοργανώσεις και πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που κάναμε προπονήσεις 8 μήνες για να παίξουμε τελικά μόλις 2 παιχνίδια».
ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ (προπονητής Αθλητικής Ένωσης Πλατανιά):
«Με δεδομένες τις γενικότερες δυσκολίες που συναντήσαμε, θεωρώ ότι κάναμε μια καλή προσπάθεια, ειδικά στα κορίτσια, η οποία θα μας βοηθήσει πολύ τη νέα σεζόν. Κατεβάσαμε για πρώτη φορά ομάδα εφήβων, που δεν τα πήγε άσχημα στην α’ φάση, στους παίδες δεν είχαμε πολλά παιδιά και δεν πήραμε μέρος, ενώ στους παμπαίδες, με πολλά νέα πρόσωπα στη σύνθεση μας, παίξαμε για τις εμπειρίες. Στις δυο κατηγορίες των κοριτσιών, με συγκριτικά πιο έμπειρες αθλήτριες, η πορεία μας θα μπορούσε να ήταν ακόμη καλύτερη, αφού χάσαμε παιχνίδια… στις λεπτομέρειες, ενώ στις κατηγορίες μίνι προβλήματα της τελευταίας στιγμής δεν μας επέτρεψαν να πάρουμε μέρος».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΖΟΥΓΚΡΑΚΗΣ (έφορος ΟΑΧ):
«Πιστεύω ότι έγινε καλή δουλειά σε όλο το τμήμα, σε μια σεζόν που όλοι είχαμε βάλει ως στόχο τον τίτλο στις γυναίκες. Δυστυχώς κάποιοι αστάθμητοι παράγοντες, οι συγκυρίες, αλλά και η τύχη, δεν μας το επέτρεψαν. Σίγουρα υπάρχει μια πικρία, περισσότερο γιατί η ομάδα είχε τις δυνατότητες να πάει στη μεγάλη κατηγορία, αλλά φάνηκε να μας… λείπουν κάποια πράγματα. Αναμφίβολα το οικονομικό ήταν ιδιαίτερα δύσκολο κομμάτι και χρειάστηκε προσπάθεια και υποστήριξη για να “τα βγάλουμε πέρα”, ενώ είναι ακόμη νωρίς να πούμε κάτι ξεκάθαρο για τη νέα σεζόν. Το σίγουρο είναι ότι θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατόν, συνεχίζοντας να δίνουμε βάρος στα τμήματα υποδομής».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΚΟΥΡΑΣ (μέλος επιτροπής μπάσκετ Α.Ο. Κύδων):
«Αν και ασχολήθηκα περισσότερο με τις μικρές ηλικιακές κατηγορίες, παρακολούθησαν αρκετά παιχνίδια και των μεγαλύτερων. Αν πάρουμε ως βάση τον τελικό απολογισμό, δεν μπορώ να πω ότι ήταν επιτυχημένη σεζόν. Γνωρίζαμε ότι η διάκριση μπορούσε να έρθει από την ανδρική ομάδα, η οποία έπαιξε καλά στα περισσότερα παιχνίδια, αλλά στα κρίσιμα τελευταία δεν “έβγαλε το μέταλλο” που χρειαζόταν και αυτό μας στοίχισε. Κάποιος που παρακολουθεί αυτή την ομάδα από κοντά τα 2-3 τελευταία χρόνια, μπορεί να διαπιστώσει βελτίωση σε πολλούς τομείς, όμως η έλλειψη εμπειριών δεν της επέτρεψε να κάνει την υπέρβαση. Στον οικονομικό τομέα, αν και τα έξοδα ήταν αρκετά, μπορέσαμε και ανταποκριθήκαμε, έχοντας σημαντική υποστήριξη από τους γονείς. Για τη νέα σεζόν, τώρα, αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές στην επιτροπή και όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε ώστε η ομάδα να λειτουργήσει όσο καλύτερα γίνεται σε όλους τους τομείς και μέσα από αυτό να έρθουν και αγωνιστικές επιτυχίες».
ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ (πρόεδρος Α.Ο. Ακρωτηρίου):
«Ανοδική θα χαρακτήριζα την πορεία μας στην περυσινή, πλέον, σεζόν και υπάρχει η αισιοδοξία ότι τη νέα αγωνιστική περίοδο θα πάμε ακόμη καλύτερα. Ήδη έχουμε αποφασίσει να κατεβάσουμε, για πρώτη φορά, ομάδα στο πρωτάθλημα εφήβων, με στόχο να συνεχίσουν ν’ αγωνίζονται τα μεγάλα και να παίρνουν περισσότερα παιχνίδια στα χέρια τους τα μικρότερα παιδιά. Κατά τη γνώμη μου είναι δύσκολο να κρατήσεις στο άθλημα παίκτες που δεν αγωνίζονται σ’ επίσημα παιχνίδια, ενώ όσο λιγότερες ομάδες υπάρχουν, τόσο λιγότερα παιδιά ασχολούνται με το μπάσκετ και βέβαια μικρότερη “δεξαμενή” σημαίνει και περιορισμένες επιλογές. Όσο για το οικονομικό, αντεπεξήλθαμε οριακά, έχοντας και τη συνεισφορά γονέων και χορηγών».
ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ (πρόεδρος Αθλητικής Ένωσης Πλατανιά):
«Αγωνιστικά έγινε ό,τι καλύτερο, με δεδομένο ότι είχαμε σημαντικά προβλήματα όσον αφορά τις προπονήσεις. Πάντως βασικός στόχος ήταν να φέρουμε τα μικρά παιδιά στον χώρο του αθλητισμού και του μπάσκετ, ειδικότερα, κάτι που θεωρώ ότι τα πετύχαμε. Όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι, τα πράγματα δεν ήταν… ρόδινα, δεν έχουμε στην περιοχή μεγάλες επιχειρήσεις και έτσι οι χορηγίες ήταν λίγες. Στηριχθήκαμε κυρίως στους γονείς των παιδιών και σε φίλους της ομάδας για να μπορέσουμε ν’ αντεπεξέλθουμε στ’ αρκετά έξοδα. Ξέρουμε ότι η κατάσταση θα είναι δύσκολη και τη νέα αγωνιστική περίοδο, όμως και πάλι θα κάνουμε την προσπάθειά μας, αφού έχουμε στην ομάδα αγόρια και κορίτσια με πολλές δυνατότητες. Εύχομαι να υπάρχει υγεία και να είναι περισσότερες, αλλά και πιο βολικές οι προπονητικές ώρες που θα μας δοθούν για τη νέα σεζόν».
Οι παγκρήτιοι τίτλοι της προηγούμενης δεκαετίας
2003-4: Ο Α.Ο. Κύδων στους άνδρες και άνοδος στην Γ’ Εθνική.
2004-5: Ο ΟΑΧ στις γυναίκες και άνοδος μέσα από τα μπαράζ στην Α2 εθνική.
2005-6: Οι παγκορασίδες του ΟΑΧ.
2006-7: Οι γυναίκες του ΟΑΧ και ο Α.Ο. Ακρωτηρίου στη νεοσύστατη, τότε, κατηγορία παγκορασίδων Β’.
2007-8: Ο Α.Ο. Ακρωτηρίου στις παγκορασίδες Β’.
2008-9: Ο Α.Ο. Κύδων στους παίδες, ο Α.Ο. Ακρωτηρίου στις παγκορασίδες Α’ και ο ΟΑΧ στις παγκορασίδες Β’.
2009-10: Ο Α.Ο. Ακρωτηρίου σε κορασίδες και παγκορασίδες Α’.
2010-11: Κανείς τίτλος, με πιο αξιοσημείωτο γεγονός την άνοδο του Α.Ο. Ακρωτηρίου στην Α’ κατηγορία παίδων (πήρε τη 2η θέση στους παίδες Β’).
2011-12: Οι παγκορασίδες και τα μίνι κορίτσια του ΟΑΧ.
2012-13: Ο Α.Ο. Κύδων στους παίδες και ο ΟΑΧ στις παγκορασίδες.