• «Εύσηµα στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης»
Τη γωνιά του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης που είναι αφιερωµένη στην Ένωση της Κρήτης επισκέφθηκε η κα Σακελλαροπούλου και ξεναγήθηκε από τον πρόεδρο κ. Μανώλη Πετράκη και µέλη του Μουσείου. Η κα Σακελλαροπούλου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ηµερολόγιο του πρώτου λιµενάρχη Χανίων (έκδοση του Ναυτικού Μουσείου) και τη συλλογή των γραµµατοσήµων.
• Λεύκωµα από το Κοντοµαρί
Ένα λεύκωµα µε φωτογραφίες από την πρώτη εκτέλεση στο Κοντοµαρί του ∆ήµου Πλατανιά χάρισε στην πρόεδρο της ∆ηµοκρατίας ο ιερέας του χωριού πατήρ ∆ηµήτριος, ενώ ένας άλλος ιερέας ευχαρίστησε την πρόεδρο για µια απόφαση που είχε λάβει ως δικαστής σε περιοχή της ηπειρωτικής Ελλάδας πριν από αρκετά χρόνια.
• Συνάντηση µε εργαζοµένους
Η κα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε και µε αντιπροσωπεία των εργαζοµένων του Υπουργείου Εθν. Άµυνας (πολιτικό προσωπικό) στην Κρήτη. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του κ. Γιώργος Αλογδιανάκης κατατέθηκε ένα υπόµνηµα στην πρόεδρο της ∆ηµοκρατίας για τα προβλήµατα έλλειψης προσωπικού αλλά και τη δεινή θέση που βρίσκεται το Ναυτικό Νοσοκοµείο Κρήτης για τους ίδιους λόγους.
Φεύγοντας από το δηµαρχείο η πρόεδρος της ∆ηµοκρατίας συναντήθηκε µε εργαζόµενους της Πινακοθήκης (που εργάζονται µέσω προγραµµάτων για άτοµα µε αναπηρίες και άλλα µε το πρόγραµµα εργασίας σε ανέργους ώστε να συµπληρώσουν τα συντάξιµα χρόνια). Τους εργαζόµενους τους είχε γνωρίσει η πρόεδρος κατά την επίσκεψη της στη Πινακοθήκη και µάλιστα έγινε και µέλος της “οµάδας εργαζοµένων της ∆ηµοτικής Πινακοθήκης”.
•Παραδοσιακό δείπνο
Κατά την παραµονή της στα Χανιά, η πρόεδρος της ∆ηµοκρατίας προτίµησε να δοκιµάσει παραδοσιακές νοστιµιές.
Έτσι, το βράδυ της Πέµπτης βρέθηκε στο εστιατόριο “Canale” στο ενετικό λιµάνι των Χανίων και το µενού της βραδιάς ήταν το εξής:
• Σαλάτες:
– Κρητική σαλάτα µε ντοµατίνια , αγγούρι, παξιµάδι ριγανάτο και αλατσολιές
– Χόρτα εποχής µε ξηρό ανθότυρο, φιστίκι τριµµένο και dressing ντοµάτας
• Ορεκτικά:
– Σαγανάκι γραβιέρας µε βιολογική µαρµελάδα από πιπεριές Φλωρίνης
– Ψητή πανσέτα µε πουρέ κυδώνι
– Κάστανα στιφάδο µε θρούµπι και ξύσµα λεµόνι
– Παραδοσιακή σπανακόπιτα µε χειροποίητο φύλο
•Κυρίως Πιάτα
– Γιουβέτσι µε µοσχαρίσιο κότσι και ξηρό ανθότυρο.
– Αρνί κονφί µε τραχανά.
•Επιδόρπια
– Σφακιανή πίτα µε θυµαρίσιο µέλι.
– Μπουγάτσα µε κρέµα βανίλια