Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Μικροί “επιστήμονες στην κουζίνα”

Μία νέα εκπαιδευτική δράση πολιτισμού με αποδέκτες μαθητές και μαθήτριες, που φοιτούν στην Α΄ Γυμνασίου και συνδυάζει την Κρητική Διατροφή και τη μαγειρική με το θεατρικό παιχνίδι, τη μουσική, τα μαθηματικά και την πληροφορική πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Μουσείο Σχολικής Ζωής στα Νεροκούρου.

Η δράση αυτή που παρακολουθούν δωρεάν τα παιδιά χρηματοδοτείται από τον Δήμο Χανίων και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ και έχει ως εκπαιδευτικούς συντελεστές την Μαρία Αρχοντάκη (εμψυχώτρια), τον Στέφανο Αρχοντάκη (μάγειρα), τον Νεκτάριο Μουμουτζή του εργαστηριακού εργατικού προσωπικού στη σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης, τον Γιώργο Γυπάκη (μουσικό – εκπαιδευτική οργανοποιία) και τον φοιτητή στη σχολή του Πολυτεχνείου Κρήτης Αρίσταρχο Τζατζό.

Για την δράση τους μίλησε στα “Χανιώτικα νέα” ο καθηγητής Νεκτάριος Μουμουτζής υπογραμμίζοντας ότι «η σημερινή (χθεσινή) δράση είναι μία δράση εστιασμένη με επίκεντρο την μαγειρική ως τέχνη που μπορεί να συνδυαστεί με τις επιστήμες στα μαθηματικά και την πληροφορική και αυτό που κάνουμε είναι μαγειρεύοντας δείχνουμε στα παιδιά πως μια συνταγή μαγειρικής μπορεί να αναπαρασταθεί σαν αλγόριθμος όπως κάνουμε και στις γλώσσες προγραμματισμού και μετά κάνουμε κάποιες ασκήσεις μετρήσεις όγκων, μάζας, διάφορες μετρήσεις που συνδέονται με τις έννοιες των μαθηματικών και ακολουθεί μετά στο τέλος μια κατασκευή μουσικών οργάνων από φαγώσιμα υλικά όπως π.χ.μελιτζάνες, πιπεριές, καρύδια κ.ά. έχοντας καθηγητή τους τα παιδιά τον Γιώργο Γυπάκη».

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα