Κύριε διευθυντά,
αγαπητοί συµπολίτες/σες,
ας σκεφτούµε έναν καλλιεργητή µικρού κήπου, που µε την καλλιέργειά του συµπληρώνει το εισόδηµα του, να τρέφει καλύτερα και πλέον υγιεινά την οικογένεια του.
Φανταστείτε αυτόν τον µικρό κηπουρό να έχει αίσθηση του ωραίου και ο κήπος του να είναι όµορφος και να τον θαυµάζουν όσοι περνούν από την περιοχή του!
Φανταστείτε επίσης τον µικρό κηπουρό µας να χρησιµοποιεί παραδοσιακές ποικιλίες και µε ό,τι καλλιεργεί να διασώζει την διατροφική µας παράδοση και ασφαλώς και τους παραδοσιακούς σπόρους!
Επίσης φανταστείτε τον να κάνει οικιακή ανακύκλωση στον κήπο του, να µην επιβαρύνει το περιβάλλον και τις δηµοτικές υπηρεσίες της πόλης του!
Περιγράφοντας την παραπάνω εικόνα δεν σηµαίνει ότι τα πράγµατα λειτουργούν ιδανικά η ότι δεν υπάρχουν δυσκολίες,
Αβίαστα όµως µπορεί κάποιος να πει ότι η κοινωνία µας έχει παρασυρθεί από την ιδεολογία του χρήµατος θεωρώντας ότι µε τα χρήµατα και µόνο µε αυτά αποκτώνται τα πάντα !
Η ιδεολογία του χρήµατος κρατά τους πολίτες «αιχµαλώτους» και µάλιστα ήταν µια από τις αιτίες της χρεοκοπίας της χώρας µας το 2010!
Αυτή την περίοδο λόγω του πολέµου στην Ουκρανία το κόστος της ενέργειας έχει φθάσει στα ύψη και η αστάθεια στις δυτικές κοινωνίες όλο µεγαλώνει!
Γι’ αυτό ο θεσµός των µικρών κήπων είναι σηµαντικό στήριγµα για την επιβίωση των απλών ανθρώπων στις πόλεις!
Στην Ευρώπη ο θεσµός των µικρών δηµοτικών κήπων βρίσκεται σε άνθιση εδώ και πολλά χρόνια!
Για τους παραπάνω λόγους η δηµοτική Αρχή της πόλης µας οφείλει να παρέχει στους, µη έχοντες, συµπολίτες µας ένα µικρό κοµµάτι γης, κοντά στον τόπο διαµονής τους, να το καλλιεργούν για τις βασικές ανάγκες τους.
Με εκτίµηση
Μιχάλης Πατσουράκης