Στη φιλία που συνδέει τους λαούς της Ελλάδας και της Αυστραλίας και στην ισχυρή παρουσία Ελλήνων στη χώρα του, αναφέρεται στο μήνυμά του για την 75η επέτειο της Μάχης της Κρήτης ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Μάικλ Τέρνμπουλ.
«Είναι τιμή μου να αποστέλλω το παρόν μήνυμα επί τη ευκαιρία της 75ης επετείου από τη Μάχη της Κρήτης. Η ηρωική υπεράσπιση της Κρήτης από Αυστραλούς στρατιώτες που πολέμησαν δίπλα στους Έλληνες και σε άλλους συμμάχους, αποτέλεσε ιστορική στιγμή στον κοινό μας αγώνα για την ελευθερία. Η αποφασιστική αντίσταση του Κρητικού λαού και το ανυπέρβλητο θάρρος του κατά την προφύλαξη στρατιωτών των Συμμάχων από τις δυνάμεις των κατακτητών, μέχρι την ασφαλή εκκένωσή τους από την Κρήτη, σήμαναν την αρχή άρρηκτων δεσμών μεταξύ των λαών μας. Σήμερα, οι κάτοικοι της Κρήτης χαίρουν θαυμασμού και αγάπης στην Αυστραλία για τους κινδύνους που αψήφησαν στο παρελθόν και για τη φιλία που δείχνουν σε όλους τους Αυστραλούς από τότε» αναφέρεται στο μήνυμα μεταξύ άλλων.
Στους διαχρονικούς δεσμούς που αναπτύχθηκαν μεταξύ Ελλήνων και Νεοζηλανδών μετά τη Μάχη της Κρήτης αναφέρεται στο μήνυμά του για την 75η επέτειο της ιστορικής μάχης ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζον Κέι.
«Σήμερα εορτάζουμε την 75η επέτειο της Μάχης της Κρήτης. Τιμούμε τη μνήμη των συμμαχικών δυνάμεων της Ελλάδας, της Νέας Ζηλανδίας, της Αυστραλίας και της Βρετανίας, που πολέμησαν μαζί, ενάντια συντριπτικών ανισοτήτων, για να υπερασπιστούν τη νήσο Κρήτη από την εισβολή. Για 12 ημέρες, τον Μάιο του 1941, οι μάχες μαίνονταν στο νησί. Η απώλεια ζωής, και των δύο, στρατιωτών και πολιτών, ήταν τεράστια. Από τους περισσότερους από 7.700 Νεοζηλανδούς στρατιώτες που συμμετείχαν στις συμμαχικές δυνάμεις, 671 έπραξαν την απώτατη θυσία και περισσότεροι από 2.000 αιχμαλωτίστηκαν. Τώρα, 75 χρόνια μετά, οι γενναίοι μας βετεράνοι της Μάχης της Κρήτης είναι λίγοι σε αριθμό, υπόκειται σε εμάς να συνεχίσουμε τη μνήμη των συμπολιτών μας, ανδρών και γυναικών που πολέμησαν στην υπεράσπιση της ελευθερίας και σήμερα το πράττουμε αυτό με τελετές στη Νέα Ζηλανδία και την Κρήτη. Θα τους θυμόμαστε» αναφέρεται στο μήνυμα.
H Μάχη της Κρήτης έχει μείνει στην ιστορία για το απαράμιλλο θάρρος και την αποφασιστικότητα των Ελλήνων και Συμμάχων επισημαίνει μεταξύ άλλων στο μήνυμα του ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέηβιντ Κάμερον. Στο μήνυμα του ο κ Κάμερον αναφέρει: «Πριν από 75 χρόνια, άντρες των ενόπλων δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλίεου, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας βρέθηκαν στο πλευρό των συμμάχων τους στην Ελλάδα σε μια ύστατη μάχη κατά των δυνάμεων της τυραννίας και της επιβουλής που, έχοντας περάσει από την ηπειρωτική χώρα, απειλούσαν πια την Κρήτη. Σήμερα αποτίουμε φόρο τιμής σε όλους εκείνους που άφησαν την τελευταία τους πνοή κατά τη διάρκεια της σκληρής αυτής μάχης στο νησί. Η Μάχη της Κρήτης ήταν σημαντική για πολλούς λόγους: ήταν η πρώτη εισβολή νησιού από αέρος, η πρώτη φορά που αξιοποιήθηκε πληροφοριακό υλικό το οποίο είχε συγκεντρωθεί μέσω της συσκευής Enigma (Αίνιγμα), και η πρώτη φορά που οι Γερμανικές δυνάμεις συνάντησαν μαζική αντίσταση των κατοίκων. Η εμπειρία της Κρήτης οδήγησε τον Χίτλερ στην απόφασή του να μην επαναλάβει μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις από αέρος, παρά ταύτα, ήταν καταλυτικής σημασίας για τους Συμμάχους ώστε να αναπτύξουν οι ίδιοι αυτού του είδους την πολεμική τακτική.»