15.1 C
Chania
Πέμπτη, 6 Μαρτίου, 2025

Μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο για την επιβάρυνση του Κορινθιακού Κόλπου

Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά ο πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού ε.α. Παναγιώτης Σταμάτης, για την τέλεση σοβαρών ποινικών αδικημάτων σε βάρος του θαλάσσιου οικοσυστήματος και του περιβάλλοντος στη θαλάσσια περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου από την υπεραλίευση και τη μόλυνση της θάλασσας που έχουν ως αποτέλεσμα την σημαντική αύξηση του πληθυσμού των μεδουσών.

Έπειτα από δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου που κάνουν λόγο για έξαρση του φαινομένου της παρουσίας μεγάλου πληθυσμού μεδουσών στη θαλάσσια περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου, τις παρεμβάσεις του Συνδέσμου Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (ΣΠΟΑΚ) και του Ομίλου Αυτοδυτών Λουτρακίου, ο κ. Σταμάτης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην κ. Δημητρίου με την οποία ζητείται η άμεση παρέμβασή της για την οικολογική καταστροφή της εν λόγω περιοχής.

Συγκεκριμένα, o κ. Σταμάτης ζητεί «να διερευνηθεί από τα αρμόδια όργανα της Ελληνικής Δικαιοσύνης η μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή του Κορινθιακού Κόλπου».

Ακόμη αναφέρει ότι η μόλυνση και η υπεραλίευση που συντελείται στον Κορινθιακό Κόλπο, έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού των μεδουσών, οι οποίες μετακινούνται ανεξέλεγκτα σε ολόκληρο τον κόλπο, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των λουομένων και προσθέτει ότι η «αύξηση του πληθυσμού των μεδουσών οφείλεται κυρίως στα φαινόμενα της υπεραλίευσης και της μόλυνσης, με συνέπεια τη διατάραξη της “πελαγικής τροφικής αλυσίδας” που ευνοεί την ανάπτυξη υπερπληθυσμού του είδους».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα