Aπό τις πιο δύσκολες αποστολές για μια μητέρα, είναι να μάθει στο παιδί της να τρώει τις σωστές τροφές, μία από τις οποίες είναι και τα λαχανικά. H Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στην κάμερα του ΑΠΕ – ΜΠΕ προτείνει «εναλλακτικούς τρόπους» μαγειρέματος, για να το κάνουμε να τις αγαπήσει και μας περιγράφει πως ξεκίνησε το δικό της «παραμύθι» στο μαγικό χώρο της κουζίνας.
Ενδιαφέρον video! Η απόδοση των μαθητών σχετίζεται, όπως είναι φυσικό, με τη διατροφή τους. Μια υγιεινή διατροφή με οργανωμένα γεύματα θα διατηρήσει σταθερά τα επίπεδα της γλυκόζης στον οργανισμό των μαθητών, θα τους γεμίσει ενέργεια και θα ενισχύσει τη μνήμη και την εγκεφαλική λειτουργία. Μια τέτοια διατροφή περιλαμβάνει φρούτα, λαχανικά, δημητριακά κ.λπ. Από την άλλη πλευρά, όμως, είναι γνωστό ότι τα παιδιά μπαίνουν καθημερινά στον πειρασμό να καταναλώνουν ανθυγιεινές τροφές, όπως γρήγορο φαγητό και πρόχειρα σνακ που είναι πλούσια σε λίπος, ζάχαρη ή αλάτι. Επειδή στην πράξη είναι πολύ δύσκολο να αποκλειστούν τελείως οι ανθυγιεινές τροφές από το διαιτολόγιο των μαθητών, ίσως η καλύτερη λύση θα ήταν η μείωση της ποσότητας των ανθυγιεινών τροφών και η σταδιακή αντικατάστασή τους με υγιεινές τροφές. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υγιεινή διατροφή http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=6&articleID=12956&la=1