Εκδήλωση στη µνήµη της Έρης Κοµατσουλάκη που υπήρξε ενεργό και αξιόλογο µέλος τόσο του Λυκείου Ελληνίδων Χανίων όσο και του Προσκοπισµού πραγµατοποιήθηκε το απόγευµα του Σαββάτου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου των Ελληνίδων Χανίων, µε τη συµµετοχή αρκετού κόσµου.
Για την εκδήλωση µίλησαν µε συγκίνηση στα “Χ.ν.” η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Τατιάνα Κουράκη, η έφορος του τοπικού τµήµατος του Οδηγισµού Κλέγια Κοκολάκη και ο αδερφός της µακαριστής Έρης, Γιώργος Κοµατσουλάκης.
«Αποφασίσαµε µαζί µε το τµήµα του τοπικού Οδηγισµού να τιµήσουµε παράλληλα µε την Παγκόσµια Ηµέρα Σκέψης του Οδηγισµού και τη µνήµη της Έρης Κοµατσουλάκη που υπήρξε σηµαντική συνεργάτιδα µας και έχει φύγει από τη ζωή εδώ και τέσσερα χρόνια» τόνισε η κα Τατιάνα Κουράκη.
Από µεριάς του Οδηγισµού η έφορος του τοπικού τµήµατος Χανίων Κλέγια Κοκολάκη σηµείωσε µεταξύ άλλων ότι «Η Παγκόσµια Ηµέρα Σκέψης του Οδηγισµού είναι αφιερωµένη στο όραµα ενός καλύτερου κόσµου, στην ειρήνη, στη φιλία, στην κοινή προσπάθεια µικρών και µεγάλων να χτίσουν έναν κόσµο αδελφωµένο και εορτάζεται στις 22 Φεβρουαρίου από Οδηγούς σε όλο τον κόσµο. Είναι µια γιορτή – φόρος τιµής στην Παγκόσµια φιλία που µας ενώνει».
Ο αδερφός της Έρης, Γιώργος Κοµατσουλάκης τόνισε ότι «στη µνήµη της αδερφής µου γίνεται αυτή η εκδήλωση από το Λύκειο Ελληνίδων και τον τοπικό Οδηγισµό στα οποία υπηρέτησε µε σεβασµό και υπευθυνότητα η Έρη. Από καρδιάς εκφράζω εκ µέρους της οικογένειας µας εγκάρδιες ευχαριστίες για την τιµή που της κάνουν στη µνήµη της παράλληλα µε την Παγκόσµια Ηµέρα Σκέψης του Οδηγισµού».
Ο κ. Κοµατσουλάκης επίσης κατά την οµιλία του, επεσήµανε µεταξύ άλλων, ότι «κοινή στιγµή που θυµάµαι µε την Έρη, όσον αφορά τον Οδηγισµό στον πρώτο Μαραθώνιο Κρήτης του 2016 και στον πρώτο µου αγώνα τρεξίµατος στα 5 χιλιόµετρα, είχε φέρει εθελοντικά την οµάδα της από τον Οδηγισµό για να βοηθήσει τα Χανιά και µου είπε ότι όταν τερµατίσω θα µου βάλει η ίδια το µετάλλιο στο λαιµό µου που όντως έτσι και έγινε. Μου έδωσε και µια µικρούλα κατασκευή η οποία είχε καρφωµένο ένα κίτρινο φτερό σε ένα φελλό όπου πάνω του υπήρχε ένα αυτοκόλλητο µε το σήµα του Οδηγισµού και µου είπε έτσι να πετάς Γιώργο φτερωτός».