Εκδήλωση στο Μνημείο Λαζόπουλου στα Κουλουκουθιανά Βουκολιών,όπου έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι ο Λοχίας Γιάννης Λαζόπουλος με άλλους εννέα αγωνιστές πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο Λαζόπουλου στα Κουλουκουθιανά Βουκολιών.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού για την 78η επέτειο της Μάχης της Κρήτης.
Χαιρετισμό απεύθυνε ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης ο οποίος, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «…η επέτειος της Μάχης της Κρήτης δεν είναι απλά μια ημέρα μνήμης για όλο τον Ελληνισμό, αλλά ορόσημο εθνικής και πανανθρώπινης πορείας, έκανε αναφορά για τον ¨Ήρωα Γιάννη Λαζόπουλο ο οποίος με τη θυσία του έσωσε το 1941 τις Βουκολιές από πιθανό ολοκαύτωμα.. ».
Ακολούθησε ομιλία για τα γεγονότα από το Δ/ντη του Δημοτικού Σχολείου Βουκολιών κ.Γιάννη Γιακουμάκη.
Παρών στην εκδήλωση ήταν Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι Επιχειρήσεων του Δήμου Πλατανιά, καθώς και εκπρόσωποι λοιπών φορέων και πολιτιστικών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.