«Πρώτα τα κλάδεψαν, μετά ξεπάτωσαν τα εσωτερικά δέντρα και στη συνέχεια τα υπόλοιπα. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην μπορούσαν να τα μεταφυτέψουν, ρώτησα γεωπόνο και είναι μια δουλειά που μπορούσε να γίνει» σημείωσε στα “Χ.Ν.” ο μόνιμος κάτοικος του Κουμ Καπί κ. Δ. Πιρπινάκης. Ο ίδιος επισήμανε πως τα δέντρα αυτά «τα θυμόμαστε όλοι από τη δεκαετία του ’60 και του ’70. Δείτε την εικόνα που παρουσιάζει τώρα ο προμαχώνας».
Οι οικολογικες ευαισθησιες του Δημου Χανιων ειναι γνωστες… Κρατανε στη ζωη κατι μιαρα κακοριζικα κλαδια που πετανε καθε καλοκαιρι μια φουντα και απλα και μονο βρισκονται ακριβως στη μεση των πεζοδρομιων οδηγωντας ολους τους πεζους στο οδοστρωμα, ενω δεντρα ολοκληρα που υπαρχουν για δεκαετιες σε ενα πανασχημο μερος ομορφαινοντας το, τα ξεπατωνουνε χωρις τη παραμικρη αισθηση πρακτικης λογικης οτι μπορουν να τα μεταφυτευσουν ειτε ενα μερος τους στον ιδιο χωρο χωρις να εμποδιζουν τα “αρχαια”, ειτε καπου αλλου σε μια πολη που ‘ψοφαει’ για πρασινο και σκια. Στο κατω κατω κυριοι (τοτε) τι τα αφησανε να αναντρωσουν απο την αρχη εκει; … κουβαρι, μυλος, χαος, αστα να πανε…
Σωστά τα λέμε όλοι……το καλυτερο θα ήταν να αφεθεί η Αρχαιολογική Υπηρεσια να κάνει τις απαραίτητες εργασίες στήριξης κ αποκαταστασης του προμαχωνα κ μετα φυτευονται κ δενδρα πανω στο προμαχωνα…….αλλα καλό θα ήταν να φυτευτουν δενδρα που να κολλάνε με το μνημειο…..οπως πχ πευκα!!!!!!!!!!!!!