Στα µυστικά της παρασκευής του κρητικού ντάκου και στο άνοιγµα φύλλου για µυζυθρoπιτάκια µυήθηκαν οι φοιτητές και οι καθηγητές του διάσηµου πανεπιστηµίου ‘‘Yale’’ στην Αµερική.
Ο ∆ηµήτρης Καλαϊτζιδάκης, διευθυντής λειτουργιών του ξενοδοχειακού οµίλου της Grecotel (Grecotel Operations Director) έχοντας λάβει επίσηµη πρόσκληση από το διάσηµο Πανεπιστήµιο, ολοκλήρωσε σειρά διαλέξεων παρουσιάζοντας το πρότυπο του υγιεινού τρόπου ζωής των παππούδων µας στην Κρήτη. Η Grecotel ‘‘έστρωσε’’ το τραπέζι στο εν λόγω πανεπιστήµιο, αφού µαζί µε τον κύριο Καλαϊτζιδάκη καλεσµένος ήταν και ο σεφ του ξενοδοχείου Amirandes Βαγγέλης Φρονιµάκης.
Να τονιστεί ότι στελέχη του εν λόγω πανεπιστηµίου είχαν δώσει το «παρών» στα επιστηµονικά συνέδρια της Grecotel στο Ρέθυµνο. «Το Yale Hospitality µετά την συµµετοχή των δυο υψηλόβαθµων στελεχών τους στα δυο διεθνή επιστηµονικά βιωµατικά συνέδρια του Ελληνικού Κέντρου Αριστείας για Υγεία και Ευεξία που έγιναν στα ξενοδοχεία της Grecotel στο Ρέθυµνο το 22 & το 23, επέλεξε την Grecotel σαν στρατηγικό συνεργάτη για να εκπαιδεύσει τα στελέχη του», ανάφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κ. Καλαϊτζιδάκης.
Όλα ξεκίνησαν όταν η Grecotel υλοποίησε το Κέντρο Αριστείας για την Υγεία και την Ευεξία που δηµιουργήθηκε µε τη συµµετοχή κορυφαίων επιστηµόνων παγκοσµίως. Το Κέντρο έχει στόχο την προώθηση των αξιών του Ελληνικού πολιτισµού µε αιχµή του δόρατος την Μεσογειακή ∆ιατροφή που βασίζεται στην Κρητική ∆ίαιτα και έχει αποδειχθεί εδώ και δεκαετίες διεθνώς ως ο πιο υγιεινός τρόπος ζωής (7 Countries Study).
Φέτος το 3ο συνέδριο του Κέντρου Αριστείας, που διοργανώνει η Grecotel θα λάβει χώρα στις 29 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεµβρίου στο ξενοδοχείο Amirandes.