Γράφαμε χθες για την έκκληση παραγωγών αβοκάντο και των φορέων τους να μην γίνεται συγκομιδή αυτήν την εποχή καθώς οι καρποί δεν είναι γινωμένοι, ούτε έχουν τα απαραίτητα λιπαρά. Ενα θέμα που πρέπει να απασχολήσει όλους τους παραγωγούς που βλέπουν ότι το συγκεκριμένο προϊόν έχει πολλές προοπτικές γιατί το ζητάει ο καταναλωτής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αλλά και γιατί υπάρχουν όλες οι δυνατότητες (έδαφος, κλίμα κ.ά.) ώστε να προχωρήσει ακόμα περισσότερο στην Κρήτη. Γι’ αυτό και πρέπει όλοι οι αβοκάντοκαλλιεργητές να λάβουν υπόψιν τις εκκλήσεις, να μην προχωρούν σε συγκομιδή πρώιμη γιατί το προϊόν δεν είναι έτοιμο και να περιμένουν για μετά τις 15 Οκτωβρίου (όχι 15 Σεπτεμβρίου όπως εκ παραδρομής αναφέραμε χθες) ώστε να μαζέψουν το προϊόν τους.