Ένα ζήτημα που απασχολεί τους παραγωγούς κρασιού είναι πως δεν έχουν τη δυνατότητα να το πουλήσουν όπως κάνουν π.χ. με το ελαιόλαδο.
«Αν περισσέψει λίγο κρασί το κράτος δεν μας αφήνει να το πουλήσουμε. Αν κάνω δηλαδή 400-500 κιλά μου λένε ή να το χαρίσω ή να το πιω, δεν μπορώ να το πουλήσω παρότι είμαι νόμιμος είμαι στο αμπελουργικό μητρώο. Θα έπρεπε να μπορούν οι παραγωγοί να το διαθέτουν στην αγορά» μας αναφέρει χαρακτηριστικά ο παράγωγος κ. Γεωργουσάκης, στο περιθώριο του σχετικού μας ρεπορτάζ που δημοσιεύεται σήμερα.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.