Στο αδιέξοδο που αντιμετωπίζει το Κίεβο αλλά και το Δυτικό “κονκλάβιο”, όσον αφορά την εξέλιξη του Ρωσοουκρανικού πολέμου, έρχεται ο «από μηχανής Θεός», το ΝΑΤΟ, να δώσει «λύση» που ξαφνιάζει τον πολιτισμένο κόσμο. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η έκβαση του πολέμου «θα μπορούσε να είναι η παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία» με αντάλλαγμα η Ουκρανία να γίνει μέλος της Συμμαχίας.
Μπορεί όμως ο Πούτιν να συμφωνήσει, όταν η εισβολή στην Ουκρανία υποτίθεται ότι έγινε για να μην περικυκλωθεί η χώρα του από το ΝΑΤΟ; Την ιδέα πρότεινε ο Διευθυντής του Γραφείου του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Στίαν Γένσεν, έτσι, για να δουν τις αντιδράσεις, που εξόργισε τους ανθρώπους του Ζελένσκι θεωρώντας την πρόταση «γελοία».
Τέτοια πρόταση αντίκειται στο Διεθνές Δίκαιο που σοκάρει και τους εισβολείς του Πούτιν, οι οποίοι κατέχουν τη Χερσόνησο της Κριμαίας απ’ το 2014, ενώ έχουν ανακηρύξει ως ρωσικά εδάφη τη Ζαπορίζια, το Λουγκάνσκ, το Ντονέτσκ και τη Χερσώνα. Πιστεύει κανείς ότιο Πούτιν θ’ αλλάξει τακτική γιατί θα του αναγνωρίσουν εδαφικά ανταλλάγματα τα οποία θα συνορεύουν με χώρα του ΝΑΤΟ;
Τώρα πώς έρχεται το ΝΑΤΟ να κοντράρεται, εμμέσως πλην σαφώς, με την κοινή γνώμη και να προβαίνει στη διευθέτηση μιας πολεμικής σύγκρουσης δύο χωρών που δεν ανήκουν στη συμμαχία, είναι, τουλάχιστον, κακόγουστο ανέκδοτο. Ήταν μια άστοχη δήλωση εκ μέρους υψηλόβαθμου αξιωματούχου του ΝΑΤΟ; Πρόκειται για σκόπιμη πρόταση να βολιδοσκοπηθούν οι διαθέσεις Ουκρανών και Ρώσων; Ο Ουκρανός πρόεδρος είναι δυνατόν να δεχθεί την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ με παράδοση κυριαρχικών δικαιωμάτων στη Ρωσία, επωμιζόμενος το “βαρίδι” της προεδρίας όσο ζει; Μπορεί να είναι ενδόμυχος πόθος του Μπάιντεν να ηττηθεί η Ρωσία και να ταπεινωθεί ο Πούτιν; Όμως γιατί αργότερα συνεργάτες του διέψευσαν ότι ο Μπάιντεν εξέφρασε τέτοια επιθυμία;
Κανείς δεν πιστεύει τώρα ότι ο Πούτιν θα εγκαταλείψει τα επεκτατικά του σχέδια. Απόδειξη, ότι ενισχύθηκαν οι δυνάμεις εισβολής και η αντεπίθεση των Ουκρανών να ανακαταλάβουν εδάφη τους, είχε τεράστιες απώλειες και είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Το αμυντικό σύστημα της Ρωσίας βασίζεται σε ναρκοθέτηση των καταληφθέντων εδαφών, που επιβραδύνει τις προωθήσεις των ουκρανικών δυνάμεων, που είναι «μερικώς εκπαιδευμένες και ελλιπώς εξοπλισμένες».
Ο Ζελένσκι διέθεσε δύο ταξιαρχίες που δεν είχαν εμπλακεί στον πόλεμο και αποτελούσαν εφεδρείες για να επιχειρούσαν διάτρηση του ρωσικού μετώπου. Η αντεπίθεση είχε οικτρά αποτελέσματα, πράγμα το οποίο είχε προβλέψει Αμερικανός δημοσιογράφος, από πηγές της CIA και είχε ενημερωθεί ο ΥΠΕΞ Μπλίνκεν, αλλά αγνοήθηκε από την κυβέρνηση Μπάιντεν. Η αντεπίθεση ήταν «σόου του Ζελένσκι… που «εκπόνησε σχέδια, βασισμένα στις ανεδαφικές προσδοκίες του Κιέβου» αναφέρει ο Αμερικανός δημοσιογράφος (Εφ. ΣΥΝ. 18/8/23).
popy kalo, to allo me ton Toto einai kalhtero….