Πραγματική οικονομία. Αποτύπωση του σχεδιασμού για δίκαιες μεταρρυθμίσεις που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας και στην προσέλκυση επενδύσεων. Εκλογικός νόμος και ευθείες βολές κατά της συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων πως ανοίγει την κερκόπορτα της ακυβερνησίας, με στόχο την εξυπηρέτηση των μικροκομματικών της συμφερόντων.
Αυτές ήταν οι κύριες αιχμές της εδώ και λίγες ημέρες αντιπολιτευτικής στρατηγικής της Νέας Δημοκρατίας, εκπεφρασμένης είτε δια στόματος του προέδρου της παράταξης, Κυριάκου Μητσοτάκη, είτε δια των δημόσιων τοποθετήσεων βουλευτών και στελεχών.
Πλέον, το momentum της λεωφόρου Συγγρού και η πολιτικά πυξίδα δείχνουν και προς έτερη κατεύθυνση. Εξίσου σημαντική με αυτή που θέλει τα μείζονα οικονομικά ζητήματα να ορίζουν, σε βαθμό εξαιρετικά σημαντικό, τοποθετήσεις, δηλώσεις και παρεμβάσεις.
Η μέγγενη της υπερφορολόγησης, η… αλλεργία στις ουσιαστικές αλλαγές και συνάμα η έλλειψη, κατά τη Νέα Δημοκρατία, ενός συγκεκριμένου πλάνου από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου για την επόμενη ημέρα της Ελλάδας μπαίνουν στο στόχαστρο των γαλάζιων. Η τακτική του σκληρού ροκ έναντι του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του εσωτερικού οικοσυστήματος της Ηρώδου Αττικού έδινε, δίνει και θα δίνει το τέμπο της συνολικής αντεπίθεσης της λεωφόρου Συγγρού.
Ένα τέμπο που έρχεται πλέον να… αγκαλιάσει εμφατικά και το πεδίο των θεσμών. Δικαιοσύνη, Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατέχουν θέση πρωταγωνιστική στην ατζέντα του κ. Μητσοτάκη. Το τετ α τετ-φωτιά με τον κ. Τσίπρα στη Βουλή αχνοφαίνεται στον ορίζοντα της Ολομέλειας, ωστόσο μέχρι εκείνη την ώρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζει να κρούει καμπανάκι στη συγκυβέρνηση για τα πεπραγμένα της.
Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους με εκπροσώπους Δικαστικών και Εισαγγελικών Ενώσεων αποτέλεσε μία πρώτης τάξης αφορμή για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να στείλει ακόμα ένα καθαρό μήνυμα προς το Μέγαρο Μαξίμου ότι η λεωφόρος Συγγρού δεν πρόκειται να ανεχτεί παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη. Η σύνδεση, άλλωστε, της εύρυθμης λειτουργίας του θεσμού με την αποτελεσματική λειτουργία της ίδιας της Δημοκρατίας αποτέλεσε την αιχμή των λεγομένων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως και η υπενθύμιση προς την κυβέρνηση των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου πως υποχρεώσή της και, μάλιστα, καταλυτική είναι η στήριξη των δικαστών και των εισαγγελέων και η πλήρης απουσία κάθε έννοιας παρέμβασης στο έργο τους.
“Οι πολίτες εξοργίζονται από την προσπάθεια απαξίωσης της Δικαιοσύνης. Για να βγει η χώρα από την κρίση, χρειαζόμαστε επενδύσεις και ανάπτυξη. Ανάπτυξη χωρίς ανεξάρτητη και αποτελεσματική Δικαιοσύνη δεν μπορεί να υπάρξει. Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι απλό και ξεκάθαρο. Η Νέα Δημοκρατία, υπηρετεί την συνταγματική τάξη, στηρίζει τους δικαστικούς λειτουργούς και δεν θα ανεχτεί παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του κ. Μητσοτάκη, που σήμερα ανοίγει περαιτέρω τον κύκλο των επαφών του και συναντάται στα κεντρικά γραφεία της παράταξης με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, σε μία συγκυρία ιδιαίτερα κρίσιμη για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που βλέπουν το μέλλον τους στριμωγμένο ανάμεσα στις Συμπληγάδες των μνημονιακών πολιτικών.
Το ραντεβού Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους των δημάρχων της χώρας έρχεται ως συνέχεια των επαφών του με παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αρχή των οποίων αποτέλεσε η παρουσία του, λίγες ημέρες μετά την εκλογή του στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ. Τότε, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε αναφερθεί σε έξι άξονες που θα αποτελούσαν σημεία του διαλόγου ανάμεσα στη λεωφόρο Συγγρού και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, αιχμή των οποίων ήταν:
– Η νέα αρχιτεκτονική μορφή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα όρια μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού.
– Η πρόταση να εισπράττεται ο ΕΝΦΙΑ από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πρόταση την οποία ο κ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει πως βλέπει με μεγάλο ενδιαφέρον.
– Η άσκηση ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής μέσα από τους Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
– Η αναπτυξιακή αποκέντρωση.
– Η αξιολόγηση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.
– Η αξιολόγηση του προσωπικού στις υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
ΠΗΓΗ: Capital.gr