Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου, 2025

Νέες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Ισραήλ

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες βγήκαν για άλλη μια φορά στους δρόμους χθες Σάββατο για να διαδηλώσουν εναντίον της κυβέρνησης του Ισραήλ, της πιο δεξιάς στην ιστορία της χώρας, στο Τελ Αβίβ και σε άλλες πόλεις.

Οργανωτές της κινητοποίησης ανακοίνωσαν νωρίτερα χθες πως θα συντονίζονταν με τις δυνάμεις ασφαλείας, έπειτα από συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων ομάδων μεταναστών από την Ερυθραία και της αστυνομίας νωρίτερα χθες, με κάπου εκατό τραυματίες και δεκάδες συλλήψεις.

Οι μαζικές κινητοποιήσεις εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής στο Ισραήλ συνεχίζονται αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά της, στην αρχή της χρονιάς.

Στα τέλη Ιουλίου, στο πλαίσιο αμφιλεγόμενης μεταρρύθμισης του συστήματος δικαιοσύνης, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου πέρασε νόμο που περιορίζει τις εξουσίες του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Επικριτές της κυβέρνησης χαρακτηρίζουν τις ενέργειές της απειλή για τη δημοκρατία στη χώρα.

Τη 12η Σεπτεμβρίου, το Ανώτατο Δικαστήριο αναμένεται να εξετάσει προσφυγές εναντίον του επίμαχου νόμου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα