Για «διαρροές δήθεν δημοσκοπήσεων» έκανε χθες λόγο και ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων Γρηγόρης Αρχοντάκης, κατά την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση.
Και είναι ο δεύτερος υποψήφιος που αναφέρεται στο ζήτημα αυτό μετά τον Ευτύχη Δαμιανάκη. Αμφότεροι καλούν τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, δείγμα του ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει φωτιά.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.