Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου, 2025

Νέοι συμμετέχοντες στην “Τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση”

Για τη δυνατότητα ένταξης των νέων συμμετεχόντων στο πρόγραμμα «Η Τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση» από το νέο ακαδημαϊκό έτος 2023-24 κάνει λόγο σε σχετική ανακοίνωσή του το Εργαστήριο Θεάτρου Κινηματογράφου Μουσικής του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενημερώνοντας τους ενδιαφερόμενους ότι μπορούν με ένα μήνυμα στο rythm4edu@gmail.com να εξασφαλίσουν την εγγραφή τους, συμπληρώνοντας μια απλή φόρμα με τα στοιχεία τους.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «μέσω της περαιτέρω καλλιέργειας και της επιστημονικής μελέτης των τεχνών που ανθίζουν στην Κρήτη, το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο πλαίσιο της προσπάθειας σύνδεσής του με την τοπική κοινωνία και της ανάδειξής του και μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος σ’ ένα ζωντανό κύτταρό της, θα εντείνει τις προσπάθειες του στο να συνεχίζει να το υλοποιεί για τους περισσότερους από 1.500 ωφελούμενους σε όλη την Κρήτη αλλά και για όσους ακόμα το επιθυμούν. Δημιουργούμε το έδαφος για ίση πρόσβαση στη δια βίου μάθηση, καθώς η συμμετοχή για όλους είναι απολύτως δωρεάν. Συμμετέχουν άλλωστε πολίτες όλων των ειδικοτήτων, όπως επαγγελματίες υγείας, εκπαιδευτικοί, αλλά και φοιτητές, χωρίς να αποκλείονται άτομα από άλλες ειδικότητες.
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης μέσα από τα εργαστήρια Θεάτρου Κινηματογράφου Μουσικής του τμήματος Φιλολογίας και Ειδικής Αγωγής του ΠΤΔΕ, οι εισηγητές και οι πολυάριθμοι ωφελούμενοι του προγράμματος «Η τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση», στα Χανιά, ευχαριστούν όλους όσοι στήριξαν, ο καθένας από την πλευρά του, την υλοποίηση των εβδομαδιαίων εργαστηρίων στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων και στο 1ο ΕΠΑΛ Χανίων, αλλά και την παράσταση «Αλάργα ξένε μ’ το χορό» που έγινε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023 και αφιερώθηκε στις χαμένες ψυχές από το ναυάγιο της Πύλου. Η επιτυχημένη υλοποίηση του εν λόγω καινοτόμου προγράμματος που διεξάγεται σε πέντε πόλεις και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης οφείλεται πρωτίστως στη γόνιμη συνεργασία διαφορετικών μεταξύ τους φορέων, αλλά και στην καταλυτική δράση αρκετών προσώπων. Ενδεικτικά, φορείς που συνεργάστηκαν με το Εργαστήρι ΘΕΚΙΜΣ του ΠΚ είναι για τα Χανιά, ο Δήμος Χανίων, η ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιάννης Γιαννακάκης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Πνευματικό Κέντρο Χανίων, ιδιαίτερα ο Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, Νίκος Καλογερής, η Εφορεία Αρχαιοτήτων και η διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων Ελένη Παπαδοπούλου, το 1ο ΕΠΑΛ Χανίων και ο Διευθυντής του, Στέλιος Ζερβάκης. Σημαντική υπήρξε, επίσης, η συμβολή των τοπικών μέσων ενημέρωσης, τα οποία προέβαλαν τις δράσεις, τις εκδηλώσεις και τους στόχους του Προγράμματος.
Όταν φορείς όπως το Πανεπιστήμιο, η Περιφέρεια Κρήτης αλλά και Δήμοι του νησιού υιοθετούν νέες ιδέες που μετουσιώνονται σε καινοτόμες δράσεις, επιτυγχάνουν μια ακόμη σημαντική συμβολή προς την εκπαιδευτική κοινότητα και όχι μόνο, εναρμονιζόμενη πλήρως με την ποιοτική αναβάθμιση της ανθρώπινης ζωής και με το σύγχρονο πνεύμα της εκπαίδευσης».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα