Νερόλαδα σε διάφορα σημεία του Κλαδισού ποταμού που κάνουν αποπνικτικές ακόμα και αυτήν την εποχή τις συνθήκες για τους κατοίκους καταγγέλλουν άνθρωποι που διαμένουν στην περιοχή.
Παρά τις τελευταίες βροχές ακόμα και χθες σε διάφορα σημεία κατά μήκους του ποταμιού υπήρχαν σημεία όπου λίμναζαν “κατσίγαροι”.
«Μετά τις βροχές της περασμένης Παρασκευής και του Σάββατου η κατάσταση βελτιώθηκε γιατί τα νερά παρέσυραν προς τη θάλασσα τα νερόλαδα. Ωστόσο πριν από μερικές ημέρες υπήρχε δυσοσμία και οι βρωμιές ήταν σε πολλά σημεία του ποταμού» μας είπε κάτοικος της περιοχής.
Ωστόσο μια επιτόπια έρευνα των “Χ.Ν.” σε διάφορα σημεία του ποταμού έδειξε πως
τα νερόλαδα παρέμεναν σε διάφορα σημεία. Καταρχήν στον κόμβο του Κλαδισού είδαμε και φωτογραφίσαμε νερόλαδα σε διάφορα σημεία. Έπειτα λίγο πριν τον κόμβο του Βαμβακόπουλου υπήρχε ακόμα ένα σημείο, ενώ ο μεγαλύτερος όγκος νερόλαδων προϊόντων προφανώς από κάποιο ελαιουργείο βρίσκονταν σε έναν από τους παραποτάμους που οδηγεί τα νερά του στον Κλαδισό.
«Δυστυχώς αυτό είναι που βιώνουμε εδώ και χρόνια και περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουν οι αρμόδιοι υπηρεσίες της Περιφέρειας, των Δήμων, του κράτους. Γιατί όλοι γνωρίζουν, θεωρούμαι αδύνατον να μην γνωρίζουν τι γίνεται, ωστόσο κάνουν τα “στραβά” μάτια. Τι πρέπει να γίνει δηλαδή, πόσο ακόμα θα υποβαθμίζεται η καθημερινότητα μας» μας ανάφερε κάτοικος της περιοχής.
Τα “Χ.Ν.” απευθύνθηκαν και στο Λιμενικό όπου μέχρι χθες δεν είχε γίνει κάποια επίσημη καταγγελία για το θέμα, ωστόσο η υπηρεσία θα διερευνούσε αν τα νερόλαδα κατέληξαν στη θάλασσα.
Η αυτοψία μας στο χώρο του Κλαδισού κατέδειξε και το ζήτημα του καθαρισμού του ποταμιού προκειμένου να αποφευχθούν τα πλημμυρικά φαινόμενα.
Στο τμήμα από τον κόμβο του Κλαδισού μέχρι τη θάλασσα το ποτάμι είναι καθαρό, ενώ σημαντικές παρεμβάσεις έχουν γίνει και σε άλλα σημεία κυρίως κάτω από γέφυρες προκειμένου να απομακρυνθούν μεγάλοι όγκοι χώματος και καλάμια που φράζουν κάθε διέξοδο του νερού. Ωστόσο θέμα υπάρχει και σε παραπόταμους και ρυάκια τα οποία σε πολλά σημεία τους είναι είτε καταπατημένα, είτε γεμάτα με σκουπίδια, ενώ σε άλλα σημεία η βλάστηση κυριολεκτικά οργιάζει.