13.4 C
Chania
Τετάρτη, 30 Απριλίου, 2025

Νοσοκομειακά απόβλητα, στον ΧΥΤΑ Ανω Λιοσίων

Για μόλυνση του περιβάλλοντος με νοσοκομειακά απόβλητα, που χρήζουν ειδικής διαχείρισης για την προστασία της δημόσιας υγείας, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο ιδιοκτήτης εταιρείας φορτηγών και ένας οδηγός, 49 και 38 ετών αντίστοιχα, ενώ αναζητείται η 37χρονη υπεύθυνη υγειονομικής διαχείρησης αποβλήτων, γνωστού ιδιωτικού νοσοκομείου της Αθήνας.

Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με την αστυνομία, πετούσαν στην χωματερή των ‘Ανω Λιοσίων, νοσοκομειακά απόβλητα, τα οποία είναι επιβεβλημένο να διαχωρίζονται ενδονοσοκομειακά και να γίνεται ειδική διαχείριση, για να μην μολύνεται το περιβάλλον.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν στις 13-3-2014 το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο 49χρονος, ο οποίος είχε αναλάβει την αποκομιδή των απορριμάτων του νοσοκομείου, μαζί με τον 38χρονο οδηγό φορτηγού τύπου press container, γιατί το όχημα εντοπίστηκε από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, κατα τη διάρκεια περιβαλλοντικού ελέγχου-αυτοψίας στον ΧΥΤΑ, να αδειάζει απόβλητα.

Όπως διαπιστώθηκε, μαζί με τα αστικά απορρίματα υπήρχαν νοσοκομειακά απόβλητα (σύριγγες και γάζες με αίμα, συσκευασίες ορών, φιαλίδια με υπολείμματα φαρμακευτικών ουσιών κ.α), κάποια από τα οποία είναι επικίνδυνα για την δημόσια υγεία και για το περιβάλλον χρήζουν ενδονοσοκομειακού διαχωρισμού και ειδικής διαχείρισης.

Το φορτηγό όχημα κατασχέθηκε και οι συλληφθέντες, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα