» Οταν πριν από έναν μήνα γνώρισα έναν λεβέντη Κρητικό, τον Γιάννη Βατσάκη, τον επισκέφθηκα στο σπίτι του στο γραφικό και καταπράσινο χωριό Φαράγγι που είναι χτισμένο στην έξοδο του φαραγγιού του Δικτάμου κοντά στον Στύλο Αποκορώνου.
Εκεί αντιλήφθηκα στην αυλή του ένα περίεργο κτίσμα και στη σχετική μου ερώτηση μού ανέφερε ότι είναι περιστερώνας που τον είχε χτίσει, πριν από πολλά χρόνια ο πατέρας του. Μάλιστα στα σύρματα της ΔΕΗ, επάνω από το κτίσμα, κάθονταν μερικές δεκάδες περιστέρια.
Ο πατέρας του Γιάννη του είχε πει ότι το έχτισαν μαστόροι που έρχονταν με τα πόδια από το Νεροχώρι Αποκορώνου και μαζί τους και ο μαθητής της πρώτης Γυμνασίου Βάμου, μακαριστός Ειρηναίος Γαλανάκης που εργαζόταν ως βοηθός τους.
Μάλιστα εκτός από την πεζοπορία από το Νεροχώρι ως το φαράγγι, πεζοπορούσε από το χωριό του καθημερινά, τη σχολική περίοδο, και ως το γυμνάσιο Βάμου με επιστροφή φυσικά.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.