Ο 26χρονος Ισπανός οδηγός Άλεξ Μάρκεθ θα αφήσει τη Honda-LCR για να ενταχθεί στις τάξεις της Ducati-Gresini το 2023, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ιταλική ομάδα MotoGP.
Ο αδερφός του σταρ του MotoGP, Μαρκ Μάρκεθ (Honda), θα συνεργαστεί με τον Ιταλό οδηγό Φάμπιο Τζαναντόνιο.
«Ήταν κρίσιμο για μένα να αλλάξω προκειμένου να ανακτήσω το ίδιο είδος κινήτρου που είχα όταν μπήκα σε αυτήν την κατηγορία» το 2020, είπε ο Ισπανός.
Παγκόσμιος πρωταθλητής στις χαμηλότερες κατηγορίες Moto3 (2014) και Moto2 (2019), ο Άλέξ Μάρκεθ δεν έχει επιβεβαιώσει ανάλογες διακρίσεις ποτέ από την άφιξή του στο MotoGP, τερματίζοντας 14ος και 16ος στον κόσμο. Είναι φέτος, στη μέση της σεζόν, 18ος.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.