Την πρόθεσή του να θέσει στην κρίση των πολιτών το έργο του με το να είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Χανίων, γνωστοποιεί ο Τάσος Βάμβουκας, μιλώντας στα “Χ.ν.” με αφομή τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από την ανάληψη των καθηκόντων του.
Σε μια συνέντευξη όπου τέθηκαν πολλά από τα σημαντικά ζητήματα της πόλης, ο δήμαρχος σχολιάζει πρόσωπα, καταστάσεις και φήμες, ενώ εμφανίζεται αισιόδοξος για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού της σημερινής δημοτικής Αρχής.
•Κύριε δήμαρχε, αρκετά νωρίς αυτή τη φορά έχει ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος, με αρκετούς να δηλώνουν ή να διαρρέουν την υποψηφιότητά τους για τον Δήμο Χανίων. Ποια είναι τα δικά σας σχέδια; Θα διεκδικήσετε μια δεύτερη θητεία στον Δήμο Χανίων;
Από την αρχή της θητείας μας, είχα πεί στον εαυτό μου και στους γύρω μου, ότι θα διεκδικούσα δεύτερη θητεία μόνο αν θα με ικανοποιούσε το έργο της πρώτης. Μόλις κλείσαμε τέσσερα χρόνια ως Δημοτική Αρχή και η αποτίμηση του έργου μας είναι κατά την γνώμη μου και όχι μόνο, πολύ θετική. Αυτός είναι και ο λόγος που έχω αποφασίσει να διεκδικήσω την συνέχιση ενός έργου που είναι πολλαπλά ωφέλιμο για τα Χανιά.
•Σε μια τέτοια προσπάθεια θα επιδιώξετε τη στήριξη από κάποιο κόμμα; Γιατί προφανώς θα έχετε ακούσει τα σενάρια που θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ να σας παρέχει στήριξη, έστω άτυπα. Άλλωστε το όνομά σας είχε ακουστεί και ως πιθανού υποψήφιου στις επόμενες βουλευτικές εκλογές με το κυβερνόν, σήμερα ,κόμμα.
Βρισκόμαστε στο “τιμόνι” ενός μεγάλου Δήμου, ως ένα σχήμα που κέρδισε τις εκλογές χωρίς τη στήριξη κάποιου μεγάλου κομματικού φορέα. Είμαστε μία πολυσυλλεκτική παράταξη, της οποίας ο επικεφαλής ανήκει πολιτικά στην κεντροαριστερά. Δεν επιδιώκουμε κάποιο χρίσμα, διότι το έχουμε κερδίσει μόνοι μας και είναι λογικό να υπάρχει ενδιαφέρον από κόμματα, κυρίως του χώρου της κεντροαριστεράς να μας στηρίξουν και αυτό είναι ευπρόσδεκτο. Τα Χανιά έχουν Δήμαρχο που πρόσκειται στην κεντροαριστερά και Δημοτική Αρχή, με επιτυχή πρώτη θητεία και πρέπει να συσπειρωθούμε όλοι γύρω από αυτήν, διότι το ζητούμενο είναι το έργο και όχι οι προσωπικές φιλοδοξίες.
Όσο για την φήμη που κυκλοφορεί απο την αρχή σχεδόν της θητείας μας για πιθανή υποψηφιότητά μου στις βουλευτικές εκλογές, είναι εντελώς ανυπόστατη. Έχει να κάνει ίσως με την καλή συνεργασία που είχα ως Δήμαρχος με τους βουλευτές και την κυβέρνηση, όπως όφειλα ως Δήμαρχος, για την προώθηση των θεμάτων του τόπου μας. Τα αποτελέσματα είναι μετρήσιμα. Οκτώ νέα σχολεία μέσα στα επόμενα 4 χρόνια στα Χανιά με επένδυση 40 εκ. Ευρώ, Στρατόπεδο Μαρκοπούλου, χρηματοδότηση για την Δημοτική Αγορά και έπεται η συνέχεια.
«Δεν επιδιώκω κανένα χρίσμα. Είμαστε μία πολυσυλλεκτική παράταξη, της οποίας ο επικεφαλής ανήκει πολιτικά στην κεντροαριστερά.»
• Όταν ξεκινούσατε την προσπάθεια διεκδίκησης του Δήμου, πολλοί ήταν αυτοί που εξέφραζαν ανησυχία για αυτόν τον πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα της ομάδας σας. Σήμερα βλέπουμε συμβούλους να διαφοροποιούνται από τη “γραμμή” του δημάρχου, ενώ ζήσαμε παραιτήσεις αντιδημάρχων και συμβούλων τοπικών κοινοτήτων. Ήταν λοιπόν μια λάθος επιλογή αυτή που κάνατε τότε;
Για την ωφελιμότητα της συμμετοχής κάποιων προσώπων στην Δημοτική μας ομάδα, έχω αναθεωρήσει την άποψή μου, αλλά δεν μετάνιωσα καθόλου για τον πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα της παράταξής μας. Η παράταξη όμως αυτή, έχει επικεφαλής, αρχές, κατεύθυνση και πρόγραμμα και κανείς μέχρι σήμερα δεν κατάφερε να μας εμποδίσει στην υλοποίηση του. Στην πορεία, ορισμένοι εκλεγμένοι σύμβουλοι, επέλεξαν να μην ακολουθήσουν για διαφορετικούς λόγους ο καθένας που συχνά είχαν να κάνουν με προσωπικούς υπολογισμούς και κρίνονται γι‘ αυτό. Στις επόμενες εκλογές, διδασκόμενος από την εμπειρία, θα προχωρήσω στην ανανέωση του ψηφοδελτίου μας, στο οποίο δεν θα συμπεριλάβω ανθρώπους με τους οποίους ,είναι εμφανές, ότι έχουμε θεμελιώδη διαφορά αντιλήψεων και πρακτικών.
• Είναι γεγονός ότι έχετε καταθέσει προτάσεις, ανακοινώνετε έργα αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει επί των ημερών σας να παραδίδεται κάτι που να αλλάζει ριζικά την εικόνα της πόλης. Για να το πούμε απλοϊκά, ένα έργο -σταθμός που να λένε οι πολίτες του μέλλοντος ότι «αυτό το έφτιαξε ο Βάμβουκας». Θεωρείται ότι έγιναν λάθη και χάθηκε πολύτιμος χρόνος; Κι αν ναι, πού τα αποδίδετε αυτά;
Πιστεύω ότι ποτέ στο παρελθόν μία Δημοτική Αρχή στα Χανιά σε τόσο μικρό διάστημα, δεν έκανε, όπως εμείς, τόσο έργο σε ποιότητα και ποσότητα και μάλιστα με βάση έναν ευρύτερο σχεδιασμό. Τα όσα αναφέρω σε αυτή τη συνέντευξη, δίνουν στον καθένα τη δυνατότητα να το σκεφτεί και να συγκρίνει. Και όλα αυτά τα καταφέραμε μέσα σε συνθήκες περιορισμένων οικονομικών και ανθρώπινων πόρων, εν μέσω τριών εκλογικών αναμετρήσεων, capital controls, διαρκών αλλαγών στην νομοθεσία κλπ.
Όσον αφορά την ερώτηση για ποια έργα θα με θυμούνται οι πολίτες, σε αυτή την θητεία θα έλεγα: Για το έργο της Νέας Χώρας, για την ανάπλαση της Οδού Χάληδων που θα έχει ολοκληρωθεί, για τη δημιουργία του μεγάλου πάρκου της Αμπεριάς, για την εξασφάλιση δημιουργίας της νέας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, για την απόκτηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου, για την εξασφάλιση της δημιουργίας 8 νέων σχολείων.
Το σημαντικότερο όμως έργο μας, πιστεύω, ότι είναι ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την ανάπτυξη των Χανίων, τμήματα του οποίου ήδη εκτελούμε και που τα επόμενα λίγα χρόνια θα έχουν αλλάξει συνολικά την εικόνα της πόλης και του Δήμου μας.
Σε αυτόν περιλαμβάνονται η ανάπτυξη του νεότερου τμήματος της πόλης, το άνοιγμα της προς τα Δυτικά μέχρι τους Αγίους Αποστόλους, η αλλαγή του τρόπου μετακίνησης στην πόλη με την ανάπτυξη υποδομών, η ανακατασκευή του πάρκου Ειρήνης και Φιλίας και η ένωσή του με τον δημοτικό κήπο, η βελτίωση των εισόδων από το Εθνικό οδικό δίκτυο, η αναστήλωση μνημείων, η βελτίωση των υποδομών σε όλη την περιφέρεια, με στόχο τη διάχυση του τουρισμού και της ανάπτυξης σε όλο τον Δήμο μας.
Οι περιαστικές περιοχές
•Αυτές τις ημέρες συμπληρώθηκαν τέσσερα χρόνια δημαρχίας σας στα Χανιά. Γυρνώντας στο 2014 και στην τελευταία προεκλογική συνέντευξη που είχατε παραχωρήσει τότε στα “Χανιώτικα νέα”, θυμάμαι ότι είχατε εστιάσει την κριτική σας στον τότε δήμαρχο κ. Σκουλάκη, στο ζήτημα των περιαστικών περιοχών. Τι άλλαξε στις περιοχές αυτές επί των ημερών σας; Γιατί τα παράπονα των πολιτών συνεχίζουν να είναι πολλά και καθημερινά.
Είναι ανακριβές ότι δεν κάνουμε έργο στις δημοτικές ενότητες. Κάνουμε πολύ και σημαντικό έργο, αλλά δέν μπορούμε σε τέσσερα χρόνια να αντιμετωπίσουμε όλες τις ανάγκες του Δήμου μας.
Πιό συγκεκριμένα θα αναφέρω επιγραμματικά ότι:
Στην Σούδα έχει επιτελεστεί και συνεχίζεται ένα πολύ σηματικό έργο, με διανοίξεις δρόμων, ασφαλτοστώσεις, αναπλάσεις ελεύθερων χώρων, νέες παιδικές χαρές, αξιοποίηση Δημοτικών κτηρίων, ενώ προχωρούν οι διαδικασίες για την πολυαναμενόμενη ανάπλαση της πλατείας της Σούδας, με εξασφαλισμένους πόρους του Δήμου. Επιπλέον, η ΔΕΥΑΧ προετοιμάζει το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο του ποταμού Μορώνη, ύψους 5,5 εκ. Ευρώ.
Στο Ακρωτήρι κατασκευάζονται σήμερα, 5 νέες παιδικές χαρές, θέσαμε σε λειτουργία Ειδικό σχολείο, έχουν γίνει ασφαλτοστρώσεις και προχωρούν νέες, εξασφαλίσαμε τη δημιουργία δύο νέων σχολικών μονάδων, έχει ήδη ολοκληρώσει σημαντικό έργο η ΔΕΥΑΧ, ενώ της εγκρίθηκαν, πρόσφατα, κονδύλια ύψους 11,5 εκ. ευρώ για την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου του Ακρωτηρίου. Έχουμε διαμορφώσει την παραλία του Αγίου Ονουφρίου φιλική προς τα ΑΜΕΑ εγκαθιστώντας εκεί σύστημα πρόσβασης στην παραλία με όλες τις υπόλοιπες κατάλληλες υποδομές. Επίσης, έχουμε δημοπρατήσει το έργο της ανάπλασης στον Μουζουρά κλπ.
Στην ενότητα του Ελ. Βενιζέλου επιτελείται επίσης, σημαντικό έργο, ξεκινώντας απο την συμβολή μας στο σημαντικότατο έργο του κόμβου Μουρνιών, που σήμερα, ήδη, κατασκευάζεται, από τις διανοίξεις και ασφαλτοστρώσεις δρόμων και κατασκευής πεζοδρομίων που έχουμε ολοκληρώσει, από τον μεγάλο βρεφονηπιακό σταθμό στα Νεροκούρου που ξεκινάει άμεσα, με την παιδική χαρά που σήμερα κατασκευάζεται. Έχουμε, ταυτόχρονα, προγραμματισμένες αναπλάσεις πλατειών, δημιουργία νέων αθλητικών υποδομών, κλπ
Στην περιοχή της Νέας Κυδωνίας, έχει ήδη γίνει μεγάλο έργο αρκετών εκατομμυρίων από την ΔΕΥΑΧ, στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης και τώρα, σε συνδυασμό με τον Δήμο Χανίων, έχουμε, ήδη, ξεκινήσει εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις για την αποκατάσταση των οδοστρωμάτων. Έχουμε δημιουργήσει περιπατητική διαδρομή στο κεντρικό πάρκο των Αγίων Αποστόλων και έχουμε τοποθετήσει όργανα γυμναστικής ανοιχτού τύπου και εργαζόμαστε για την περαιτέρω βελτίωση, ενώ έχουμε εγκαταστήσει νέο εξοπλισμό στις παραλίες, καθώς και ένα από τα τρία συστήματα του Δήμου μας για την διευκόλυνση εισόδου στη θάλασσα, των ΑΜΕΑ συμπολιτών μας. Έχουμε ήδη τοποθετήσει περίπου 300 νέους στύλους οδοφωτισμού στην περιοχή. Έχουμε επίσης εξασφαλίσει τη δημιουργία δύο νέων σχολικών μονάδων, που μαζί με μία επέκταση που σχεδιάζουμε στο Δημοτικό Αγία Μαρίνας, θα αντιμετωπίσουμε το οξύ πρόβλημα της σχολικής στέγης στην περιοχή κλπ.
Στην περιοχή των Κεραμιών, διατηρούμε σε καλή κατάσταση το οδικό και αγροτικό δίκτυο, προχωράμε σε νέες ασφαλτοστρώσεις, ανακαινίσαμε και συνεχίζουμε να ανακαινίζουμε δημοτικά κτήρια, ενώ προγραμματίζουμε αναπλάσεις πλατειών.
Τέλος, στην περιοχή της δημοτικής ενότητας Θερίσσου, έχουν γίνει αθλητικές υποδομές με δύο νέα γήπεδα, αγοράσαμε οικόπεδο και προχωράμε στην κατασκευή του νέου νηπιαγωγείου Περιβολίων, αποκτήσαμε κτήριο στην ίδια περιοχή και προχωράμε στην αξιοποίησή του, ολοκληρώσαμε και ήδη χρησιμοποιούμε το κτήριο που προοριζόταν για Δημαρχείο στο Βαμβακόπουλο, έχουμε κάνει εκτεταμένες νέες ασφαλτοστρώσεις, κυρίως στις περιοχές των Βαρυπέτρου, Βαμβακόπουλου, Αγυιάς και Θερίσσου ενώ προγραμματίζουμε νέες και προχωράμε σε αναπλάσεις πλατειών, κλπ.
Προβλήματα της πόλης
•Παράπονα όμως υπάρχουν για τα προβλήματα της καθημερινότητας στα Χανιά. Η απαράδεκτη κατάσταση των δρόμων, το κυκλοφοριακό, προβλήματα στην ύδρευση, πλημμύρες που συνεχίζονται παρά τις παρεμβάσεις, καθαριότητα κλπ. Προβλήματα που είναι διαχρονικά και παραμένουν άλυτα από τις δημοτικές αρχές, ενώ στο μυαλό των περισσότερων πολιτών φαντάζει σχετικά απλή η επίλυσή τους. Γιατί συμβαίνει αυτό;
Από την ερώτησή σας προκύπτει ότι υπάρχουν πολλά παλιά, άλυτα προβλήματα που δεν μπορούν προφανώς να επιλυθούν όλα σε μια θητεία. Ο όρος καθημερινότητα είναι, πιστεύω, μια παρεξηγημένη έννοια και κάποιοι την περιορίζουν σε πολύ μικρά πράγματα. Θεωρώ όμως καθημερινότητα το πρόβλημα της έλλειψης σχολικών αιθουσών που λύνουμε με τα 8 νέα σχολεία. Θεωρώ καθημερινότητα την ανακαίνιση και κατασκευή νέων βρεφονηπιακών που παραδίδονται για τις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους. Tις νέες παιδικές χαρές και τα πάρκα που παραδίδουμε. Tις δεκάδες ανακατασκευασμένες αυλές σχολείων που παραδίδουμε διαρκώς. Θεωρώ καθημερινότητα τον σχεδιασμό μας για τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και τη δημιουργία ποδηλατόδρομων στην πόλη μας που αλλάζουν το μοντέλο μετακίνησης, βελτιώνουν το κυκλοφοριακό, περιορίζοντας τη χρήση αυτοκινήτου, προκρίνοντας τους φιλικούς τρόπους μετακίνησης, το περπάτημα, το ποδήλατο και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Ο Δήμος μας είναι από τους πιο καθαρούς στην χώρα, έχοντας υιοθετήσει μία καθαρά φιλοπεριβαλλοντική πολιτική, έχει το καλύτερο, ίσως, σύστημα διαχείρισης στερεών αποβλήτων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι τέλειο και δε χρειάζεται βελτίωση.
• Με την κατάσταση των δρόμων τι γίνεται;
Για την κατάσταση του οδικού δικτύου που ανήκει στον Δήμο, ήδη έχουμε προχωρήσει σε ασφαλτοστρώσεις και σε συνδυασμό με την ΔΕΥΑΧ τις συνεχίζουμε εντός και εκτός πόλης, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 10 εκ. ευρώ, κυρίως απο ίδιους πόρους. Θα πρέπει όμως να γνωρίζει ο κόσμος, ότι μεγάλο τμήμα του οδικού δικτύου εντός δήμου, που δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, όπως ο δρόμος Μουρνιών, Χανιά – Αεροδρόμιο, ο παλιός Εθνικός πρός Κολυμπάρι, ο δρόμος πρός Σούδα, δεν ανήκουν στη δικαιοδοσία μας.
Όσον αφορά τις πλυμμύρες, να θυμίσω την πρωτοβουλία που πήρα μετά τις καταστροφές του περασμένου Οκτώβρη, που αφορούν τον συντονισμό Δήμου Χανίων, Περιφέρειας, Δήμου Πλατανιά και ΔΕΥΑΧ, για τη θωράκιση της περιοχής μας στα έντονα φαινόμενα. Ο στόχος είναι ο σχεδιασμός για τη βελτίωση των υποδομών μας, οι οποίες σήμερα δεν είναι σχεδιασμένες να αντιμετωπίσουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα που τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται. Ο Δήμος μας με την ΔΕΥΑΧ, έχουν ήδη προχωρήσει σε ενέργειες βελτίωσης, όπως η διάνοιξη της κοίτης του Κλαδισού.
Μαρκοπούλου, Ιταλικοί Στρτώνες και Νεώρια
• Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που χειριστήκατε είναι το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου. Από τη δωρεάν παραχώρηση περάσαμε στα ανταλλάγματα και πλέον εκφράζονται αντιδράσεις και φόβοι για “τσιμεντοποίηση”. Θα προχωρήσει τελικά το σχέδιο για το συγκεκριμένο χώρο και τι ακριβώς θα δημιουργηθεί εκεί;
Χειρίστηκα πιστεύω με υπευθυνότητα, ένα παλιό αίτημα της πόλης που έφερε το αποτέλεσμα που κανείς δεν είχε καταφέρει μέχρι σήμερα. Κάποιοι όμως, με σκοπό να μειώσουν την αξία της επιτυχίας κυκλοφορούν δύο “μύθους”. Το ακριβό τίμημα είναι ο πρώτος , που είναι αστείο σε σχέση με τα οικονομικά μεγέθη του Δήμου μας, αλλά και σε σχέση με τα έσοδα που θα εξασφαλίσει για το Δήμο αυτή η έκταση. Ο δεύτερος “μύθος” είναι αυτός της τσιμεντοποίησης, ενώ έχει εξασφαλιστεί απο την απόφαση του Δ.Σ., ότι μπορούν να καλυφθούν με κτίσματα για ανάγκες της κοινωνίας μας, μόνο 8 από τα 53 στρέμματα ενώ τα υπόλοιπα 45 θα γίνουν ελεύθεροι χώροι – πράσινο.
• Ένας ακόμη χώρος που εμπλέκεται το Υπουργείο Άμυνας είναι και αυτός των Ιταλικών Στρατώνων. Ένα κόσμημα που έγινε στάχτη. Πόσο εφικτή είναι η πρότασή σας για ανέγερση Δημαρχείου εκεί;
Όταν πριν 2,5 χρόνια ξεκίνησα επίσημα τις ενέργειες για να περιέλθει το κτήριο στο Δήμο Χανίων, ήμουνα σίγουρος, παρά το ότι ποτέ δεν είχε αναφερθεί κάτι τέτοιο στο παρελθόν, ότι αυτό θα γίνει το μελλοντικό Δημαρχείο της πόλης. Αυτό το πιστεύω διότι ο Δήμος είναι στην πραγματικότητα ο μόνος δημόσιος φορέας που το χρειάζεται, που του ταιριάζει ως κτήριο και που μπορεί να το συντηρήσει. Από τη στιγμή που μπήκε το …λιθαράκι της ιδέας στην κοινωνία μας, έχω τη βεβαιοτητα ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτε άλλο. Είναι πλέον και ιδιαίτερα μετά την πυρκαγιά, μιά διεκδίκηση των πολιτών. Ας μην ξεχνάτε ότι πριν ένα μήνα ζήτησα και πήρα από το Δημοτικό μας Συμβούλιο, ομόφωνη απόφαση παραχώρησης του στο Δήμο και αυτό είναι κάτι που τιμάει το συμβούλιό μας και κάνει τη διεκδίκηση πιο ισχυρή. Θα έχουμε όμως την δυνατότητα στη συνέχεια να προχωρήσουμε αυτή τη διεκδίκηση με δυναμισμό διότι το κτήριο ανήκει στις ανάγκες της πόλης.
• Με αφορμή την πυρκαγιά στους Στρατώνες, εκφράστηκε ανησυχία ότι αντίστοιχη τύχη θα έχουν και άλλα εγκαταλελειμμένα ή αναξιοποίητα κτήρια στα Χανιά. Θα θέλαμε ώρες για να αναφερθούμε σε όλους τους χώρους αυτούς. Το πλέον χαρακτηριστικό όμως παράδειγμα, είναι τα Νεώρια. Έχει παραχωρηθεί η χρήση τους στον Δήμο. Παραμένουν όμως κλειστά, ετοιμόρροπα, ενώ υπάρχουν πάρα πολλές προτάσεις. Γιατί δεν προχωρήσατε στην υλοποίηση κάποιων εξ αυτών;
Κατά τη διάρκεια της θητείας μας, κατάφερα παρά τις επιφυλάξεις του Υπουργείου Πολιτισμού, με προσωπική μου παρέμβαση στον τότε Υπουργό, να περιέλθουν ξανά στην ευθύνη του Δήμου για πέντε χρόνια, με την υποχρέωση να γίνουν οι μελέτες για την αποκατάστασή τους και να καθοριστούν οι χρήσεις τους. Το σύμπλεγμα των Νεωρίων αποτελεί ένα μεγάλο σημαντικό Βενετσιάνικο μνημείο, που ποτέ μέχρι σήμερα, ως τοπική κοινωνία, δεν καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε με τρόπο αξιόπιστο, που θα οδηγούσε στην αναστήλωση και αξιοποίησή του, παρά τις κατά καιρούς πρωτοβουλίες.
Ο δρόμος που έχουμε επιλέξει ως Δημοτική Αρχή, είναι η συνεργασία του Δήμου με το Πολυτεχνείο Κρήτης, ώστε μέσα από ένα μεγάλο ερευνητικό πρόγραμμα, σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας, να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες που θα ανοίξουν τον δρόμο για την αναστήλωσή τους. Βρισκόμαστε πλέον πολύ κοντά στην υπογραφή αυτής της σύμβασης στην οποία θα συμπεριλάβουμε την Περιφέρεια και το Υπουργείο Πολιτισμού και η οποία ελπίζουμε να τύχει σύντομα των απαραίτητων εγκρίσεων. Μόλις αυτό συμβεί, θα ορίσω επιτροπή που θα προχωρήσει τη διαδικασία καθορισμού των χρήσεων.
Δείτε ακόμα τι είπε ο δήμαρχος Χανίων για το ΔΗΠΕΘΕΚ και για το Εθνικό Στάδιο της πόλης .