Τελικά τα κατάφεραν οι συντηρητικοί στην Αγγλία να παραιτήσουν τον πρωθυπουργό τους… αρκετά τους εξέθεσε ως τώρα.
Θα αποφασίσει τώρα το κόμμα να εκλέξει τον νέο του αρχηγό, ο οποίος θα είναι κι o επόμενος πρωθυπουργός, μέχρι να τελειώσει η θητεία της παρούσας κυβέρνησης.
Στην Ευρώπη που… τόσο πολύ θέλουμε να τούς μοιάσουμε,…. επικρατούν κάποιοι κανόνες, για τη δυτικού τύπου αστική δημοκρατία.
Στη χώρα μας τελικά τι ισχύει; Εκλογές πότε γίνονται; Όποτε το αποφασίσει ο εκάστοτε πρωθυπουργός, όποτε το ζητά η αντιπολίτευση ή όποτε το ζητούν οι δημοσκόποι;
Νιος ήμουνα και γέρασα και κουράστηκα πια να ακούω τις εκάστοτε αντιπολιτεύσεις να ζητούν εκλογές, πριν τελειώσει η περίοδος που ορίζει το Σύνταγμα.
Από πού κι ως πού πολιτευτές μου εκλογές; Ήδη έχετε νομοθετήσει και επιβάλει ένα λάθος σύστημα διακυβέρνησης. Απόλυτος άρχων ο εκάστοτε πρωθυπουργός, ο εκάστοτε δήμαρχος και τελευταία μας προέκυψε -ας είναι καλά ο Αλέξης- και ο περιφερειάρχης, όπου οι αντιπεριφερειάρχες δεν εκλέγονται απ’ ευθείας από τον νομό, αλλά τους ορίζει ο περιφερειάρχης. Πού είναι οι συλλογικότητες, πού είναι ακόμα και ο ρόλος του πρώτου πολίτη της χώρας; Όλες οι παραπάνω εξουσίες, καθαρά προσωποκεντρικες, χωρίς κανένα αντίβαρο.
Κι ενώ τα κόμματα έβαλαν τους όρους του παιχνιδιού, όποτε είναι στην αντιπολίτευση θέλουν να τους καταστρατηγήσουν. Δηλαδή επειδή κάποιοι πολιτικάντηδες δεν βολεύονται στην αντιπολίτευση, πρέπει μονίμως η χώρα να πηγαίνει σε εκλογές;
Εμένα τον πολίτη, που τα πληρώνω, (αλήθεια τι θα γίνει με τα βερεσέδια των κομμάτων;) με ρωτήσατε;
Τα κόμματα είναι οι πυλώνες της αστικής μας δημοκρατίας, με την προϋπόθεση όμως, ότι εξυπηρετούν πρωτίστως τη χώρα και όχι το κομματικό τους συμφέρον.
Όπως δεν είναι εθνικά συμφέρον ο κάθε πρωθυπουργός να αποφασίζει αυθαίρετα να επισπεύδει τις εκλογές, δεν είναι είναι επίσης κατανοητό η κάθε αντιπολίτευση να ζητά πρόωρες εκλογές, με το πρόσχημα του εθνικού συμφέροντος.
Με τούτα και με εκείνα κατάφερε το πολιτικό προσωπικό της χώρας, ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων να μην πηγαίνει πλέον στις κάλπες, κι ένα μεγάλο μέρος των νέων να μην ασχολείται πλέον με τα κοινά και την πολιτική.