Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης με την αγορά να κινείται στην περιοχή των 950 μονάδων.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 950,46 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,91%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 10,15 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,87%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,09%.
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Κατασκευών (+1,75%), των Τηλεπικοινωνιών (+1,65%) και του Εμπορίου (+1,01%).
Απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (-0,87%) και των Βιομηχανικών Προϊόντων (-0,25%).
Ανοδικά κινούνται 26 μετοχές, 13 πτωτικά και 14 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: ΕΛΓΕΚΑ +9,73%, Αλουμύλ +4,88%, Τεχνική Ολυμπιακή +3,91% και Attica Bank +2,82%.
Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Πλαίσιο -2,08%, Quest Συμμετοχών -1,80%, ΟΛΠ -1,32% και Λάμψα -1,21%.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.