Σε χαμηλότερα επίπεδα κινείται η χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε κατοχύρωση μέρους των υψηλών κερδών που πέτυχαν οι τιμές των μετοχών στις προηγούμενες τέσσερις συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων η αγορά είχε καταγράψει συνολικά κέρδη 12,85%.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 985,34 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 0,98%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 5,87 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,12%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,41%.
Από τους επιμέρους δείκτες, άνοδο σημειώνει μόνο ο δείκτης των Τραπεζών (+0,22%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Ταξιδιών (-1,40%), των Προσωπικών Προϊόντων (-1,37%) και των Τηλεπικοινωνιών (-1,02%).
Ανοδικά κινούνται 7 μετοχές, 29 πτωτικά και 19 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Χατζηκρανιώτη +4,17%, Frigoglass +2,33%, Inform Λύκος +2,14% και MIG +1,69%.
Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Lamda Development -3,46%, Grivalia -2,84%, Viohalco -2,10% και Ελλάκτωρ -1,88%.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.