Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024

Ο Ιούλιος 2020 στο Αίθριο του θεάτρου Κυδωνία

H Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ, για τρίτη χρονιά φέτος, οργανώνει στον ΑΙΘΡΙΟ ΧΩΡΟ του θεάτρου Κυδωνία, από τις 15 έως τις 31 Ιουλίου, έναν κύκλο καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που αφορούν στο θέατρο, τον χορό, τη λογοτεχνία και τη φιλοσοφία.
Φέτος, κατ’ εξαίρεση, οι εκδηλώσεις περιορίζονται σε ένα 15θήμερο και θα αρχίσουν στις 15 Ιουλίου, πρώτη μέρα λειτουργίας των ανοικτών θεάτρων στη χώρα μας, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Πολιτισμού και θα τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας που αφορούν στην επιδημία του κορωναϊού.
Οι φίλοι του Θεάτρου Κυδωνία, εκτός από τη θεατρική παράσταση «Ρος και Ρέιτσελ» με την ηθοποιό Στελλίνα Ιωαννίδου και τον πιανίστα Δημήτρη Ντρουμπογιάννη, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια παράσταση χορού Butoh με την Μαρία Μαλαξιανάκη και την Πηνελόπη Γκίνη στο πιάνο και να γνωρίσουν διακεκριμένες προσωπικότητες από τον χώρο του στοχασμού και των γραμμάτων, όπως τον Κώστα Ανδρουλιδάκη, τον Γιώργο Ξηροπαΐδη, τον Στέλιο Βιρβιδάκη, τον Γιάννη Δημητρακάκη, τον Μανώλη Μπουζάκη και Κώστα Κουτσουρέλη, οι οποίοι θα συζητήσουν ή θα μας μιλήσουν για την τέχνη, την ποίηση, τη φιλοσοφία και τη ζωή.
Η εκδήλωση της Παρασκευής 31ης Ιουλίου «Ποιητές και φιλόσοφοι: εταίροι ή αντίπαλοι;» θα μεταδοθεί live steaming από την σελίδα του Θεάτρου Κυδωνία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


Ώρα έναρξης όλων των εκδηλώσεων: 9.30 μμ.

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

«Ρος και Ρέιτσελ» του Τζέιμς Φριτς σε σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη. Θεατρική παράσταση, πρεμιέρα. Με την ηθοποιό Στελλίνα Ιωαννίδου και τον πιανίστα Δημήτρη Ντρουμπογιάννη.

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

«Την κάθε ήττα τραγουδώ, τρέμω την κάθε νίκη»: Αφιέρωμα στον W. B. Yeats (1865-1939) 

Με την ευκαιρία της πρόσφατης έκδοσης στα ελληνικά της «Προσευχής για την κόρη μου» (μετάφραση Κ. Κουτσουρέλης, Κίχλη, Ιούνιος 2020), ο Κώστας Κουτσουρέλης παρουσιάζει το πολύπτυχο λογοτεχνικό έργο του Ιρλανδού δημιουργού και ο Μιχάλης Βιρβιδάκης ανατρέχει πίσω στο μακρινό 1991 και με αφορμή την πρώτη του σκηνοθεσία πάνω σε «Τέσσερα έργα μικρής διάρκειας του Ουίλλιαμ Μπάτλερ Γέητς» με τον γενικό τίτλο «Ένα Όραμα» στο «Θέατρο στο παλιό τυπογραφείο του ΕΜΠΡΟΣ», μας μιλά για το θεατρικό πρόσωπο του ποιητή και από κοινού με τον Κώστα διαβάζουν μερικές από τις πιο αντιπροσωπευτικές του σελίδες.  Είσοδος ελεύθερη

Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

«Ρος και Ρέιτσελ» του Τζέιμς Φριτς. Θεατρική παράσταση.

Κυριακή 19 Ιουλίου 2020

«Ρος και Ρέιτσελ» του Τζέιμς Φριτς. Θεατρική παράσταση.

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

«Ρος και Ρέιτσελ» του Τζέιμς Φριτς. Θεατρική παράσταση.

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

«Ρος και Ρέιτσελ» του Τζέιμς Φριτς. Θεατρική παράσταση.

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Engawa”, μια παράσταση χορού  Butoh με την Μαρία Μαλαξιανάκη και την Πηνελόπη Γκίνη στο πιάνο.

Η γιαπωνέζικη λέξη Engawa είναι σύνθετη. En σημαίνει όριο, άκρη, σύνορο και gawa σημαίνει πλευρά. Engawa λοιπόν, μας λένε η Μαρία και η Πηνελόπη, σημαίνει, το χείλος του γκρεμού πάνω στον οποίο στεκόμαστε…

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

«Ο δρόμος του Ποσειδώνη. Αναμνήσεις ενός πλάνητα οδοιπόρου»

Οδοιπόρος ο Μανώλης Μπουζάκης

Στον αντιδικτατορικό αγώνα έλαβε μέρος στο περίφημο Κίνημα του Ναυτικού, όντας ο νεαρότερος από τους συλληφθέντες αξιωματικούς του στόλου. Μερικά χρόνια αργότερα, ίδρυσε και διηύθυνε έναν από τους σημαντικότερους εκδοτικούς οίκους της Μεταπολίτευσης, την ιστορική “Γνώση”. Αλλά και έξω απ’ αυτά, με την ανάμειξή του στη ζωή του τόπου, ο Μανώλης Μπουζάκης συμβάδισε πάντοτε με την εποχή του από την πρώτη γραμμή. Σε μια βραδιά αφιερωμένη σε ένα μακρύ και πολύπλευρο οδοιπορικό, με τον τιμώμενο συνομιλεί ο Κώστας Κουτσουρέλης. Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης διαβάζει αποσπάσματα από τα ως τώρα ανέκδοτα απομνημονεύματά του.

Είσοδος ελεύθερη

Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

«Ρος και Ρέιτσελ» του Τζέιμς Φριτς. Θεατρική παράσταση.

Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

«Ρος και Ρέιτσελ» του Τζέιμς Φριτς. Θεατρική παράσταση.

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

«Ρος και Ρέιτσελ» του Τζέιμς Φριτς. Θεατρική παράσταση.

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

«Ταξίδια και ιδέες του Νίκου Καζαντζάκη στη δεκαετία του 1920»

H διαμονή του Καζαντζάκη στο Βερολίνο και τα ταξίδια του στη Σοβιετική Ένωση, κατά τη δεκαετία του 1920, καθόρισαν σε σημαντικό βαθμό τις κοσμοθεωρητικές του αναζητήσεις στον Μεσοπόλεμο. Ο Γιάννης Δημητρακάκης (Επίκουρος Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης) θα αναφερθεί σε ορισμένες από τις αναζητήσεις αυτές, που έχουν ως κοινό παρονομαστή την προσπάθεια του συγγραφέα να συναρθρώσει σε ενιαίο όραμα θρησκευτικές αντιλήψεις με ριζοσπαστικές πολιτικές ιδέες.

Είσοδος ελεύθερη

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

«Ποιητές και φιλόσοφοι: εταίροι ή αντίπαλοι;»

Απ’ τους καιρούς του Πλάτωνα, που θέλησε να εξορίσει τον Όμηρο από την ιδανική πολιτεία του, έως τον περίφημο διάλογο του Γιώργου Σεφέρη με τον Κωνσταντίνο Τσάτσο του Μεσοπολέμου, ποιητές και φιλόσοφοι, καλλιτέχνες και στοχαστές, γενικότερα, συχνά αντιμετωπίζουν με καχυποψία ο ένας τον άλλο. Ποιες είναι οι ρίζες της παλιάς αυτής διαμάχης; Και θα μπορούσε άραγε να θεωρηθεί δικαιολογημένη; Συζητούν οι Κώστας Ανδρουλιδάκης (καθηγητής φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κρήτης), Στέλιος Βιρβιδάκης (καθηγητής φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών), Κώστας Κουτσουρέλης (ποιητής-δοκιμιογράφος) και Γιώργος Ξηροπαΐδης (καθηγητής φιλοσοφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο).   

Είσοδος ελεύθερη. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί live steaming από την σελίδα του Θεάτρου Κυδωνία.

Περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνία, στο τηλέφωνο 28210 92395 και 6973005570 και στην ιστοσελίδα : www.theatro-kydonia.gr


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα