Η Ρωσία “παραμένει έτοιμη” να συνεργαστεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, υπό τον όρο του “αμοιβαίου σεβασμού”, διαβεβαίωσε σήμερα ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, ο Σεργκέι Λαβρόφ επιβεβαίωσε στον Τίλερσον ότι η Μόσχα είναι έτοιμη “για την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων με τις ΗΠΑ” αλλά και για να προχωρήσει η μεταξύ τους συνεργασία σε “σημαντικά θέματα” διεθνούς ενδιαφέροντος. Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι δυνατόν παρά μόνο αν βασίζεται “στην ισότητα και τον αμοιβαίο σεβασμό”.
Ο Ρώσος υπουργός είπε επίσης στον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι η απόφαση της Μόσχας να μειώσει τον αριθμό των Αμερικανών διπλωματών στη Ρωσία υπαγορεύτηκε από “έναν αριθμό εχθρικών ενεργειών της Ουάσινγκτον”.
Η ανακοίνωση του υπουργείου καταλήγει ότι οι δύο υπουργοί “συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή” για διάφορα διμερή θέματα.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.