Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, 2024

Ο κορωνοϊός μηδένισε τις κάρτες miles and bonus των αεροπορικών εταιρειών

Μετά την εμφάνιση του κορωνοϊού περίπου 7.2 δισεκατομμύρια πολίτες ζουν σε χώρες οι οποίες έχουν εφαρμόσει ταξιδιωτικούς περιορισμούς.
H κινητικότητα των πολιτών έχει περιοριστεί σε υπερβολικό βαθμό, τόσο λόγω των κρατών τα οποία έχουν κλείσει τελείως τα σύνορά τους, όσο και σε εκείνα τα οποία έχουν επιβάλει μερικό κλείσιμο συνόρων. Πιο συγκεκριμένα, το 39%, περίπου 3 δις πολίτες ζουν σε κράτη στα οποία οποιοσδήποτε δεν έχει την ιδιότητα του μόνιμου κάτοικου, είτε διαθέτει διαβατήριο της χώρας είτε όχι, δεν μπορεί να εισέλθει.
Η Κίνα των 1.4 δις κατοίκων, από τις 28 Μαρτίου, έχει κλείσει τα σύνορα σε όλους εκτός σε συγκεκριμένο διπλωματικό και επιστημονικό προσωπικό. Η Ινδία με πληθυσμό στο ίδιο μέγεθος περίπου με εκείνο της Κίνας, έχει αναστείλει κάθε ανανέωση βίζας, ενώ όσοι εισέρχονται στη χώρα, είτε είναι μόνιμοι κάτοικοι είτε όχι, μπαίνουν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες. Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, των 330 εκ κατοίκων, έχει απαγορευτεί σε μόνιμους κάτοικους των Η.Π.Α, είτε είναι Αμερικανοί πολίτες είτε όχι, οι οποίοι ζουν στην Κίνα και σε πολλές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες να εισέλθουν σε Αμερικανικό έδαφος. Αρχές Μαρτίου ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump, προς έκπληξη όλων, είχε δηλώσει επίσης ότι, οι Η.Π.Α δε θα δέχονται εμπορεύματα από Ευρωπαϊκές χώρες. Λίγο αργότερα, κατά την προσφιλή του συνήθεια, μέσω του Twitter διέψευσε τον εαυτό του γράφοντας ότι, το εμπόριο δεν πρόκειται να επηρεαστεί από το κλείσιμο των συνόρων. Στην Ιαπωνία, οποιοσδήποτε έχει ταξιδέψει σε χώρες στις οποίες υπάρχει εκτεταμένη διασπορά του ιού δεν μπορεί να εισέλθει σε Ιαπωνικό έδαφος.
Επίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Reuters υπάρχουν χώρες της Κεντρικής Ασίας, όπως το Καζακστάν και το Ουζμπεκιστάν, οι οποίες απαγορεύουν καθολικά την είσοδο στη χώρα σε πολίτες, είτε αυτοί είναι μόνιμοι κάτοικοι είτε όχι. Την ίδια πολιτική ακολουθεί, από τις 14 Μαρτίου, σύμφωνα με απόφαση του Προέδρου του Λενίν Μορένο και ο Ισημερινός.
Παράλληλα, υπολογίζεται ότι 272 εκ πολίτες οι οποίοι είτε λόγω εργασίας είτε σπουδών έχουν μεταναστεύσει, θα δυσκολευτούν στο εγγύς μέλλον να επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής τους, λόγω του περιορισμού των αεροπορικών πτήσεων. Το 36% προέρχεται από χώρες οι οποίες έχουν εφαρμόσει καθολικό κλείσιμο συνόρων, ενώ το 45% κατάγεται από χώρες στις οποίες οι κυβερνήσεις έχουν επιβάλει μερικό κλείσιμο συνόρων σε ταξιδιώτες.
Το πιο ανησυχητικό είναι ότι, η παραπάνω πολιτική των χωρών, για την αναχαίτιση της πανδημίας, οδήγησε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιού και Τουρισμό, μέσω της Γκλόρια Γκεβάρα, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του WTTC, να εκδώσει ανακοίνωση η οποία καταλήγει σε εκτίμηση ότι, περίπου 50 εκ θέσεις εργασίας, που αφορούν στον τουριστικό και στον ταξιδιωτικό κλάδο, κινδυνεύουν να χαθούν στο άμεσο χρονικό διάστημα.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα