Ο Φινλανδός τέσσερις φορές κάτοχος του τίτλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC), Τόμι Μάκινεν, θα είναι ο γενικός διευθυντής της ομάδας της Τογιότα, όταν η ιαπωνική κατασκευάστρια εταιρεία επιστρέψει μετά από απουσία 18 χρόνων στο WRC, το 2017. Η ομάδα θα «λειτουργεί» με την επωνυμία “Toyota Gazoo Racing”, ενώ πρόεδρός της θα είναι ο πρόεδρος της Τογιότα, Άκιο Τογιόντα. Η Τογιότα γνωστοποίησε σήμερα το πρωί τη σχετική είδηση από την Ιαπωνία, ωστόσο η σχετική ανακοίνωση δεν κάνει κάποια αναφορά στην “Toyota Motorsport”, ιδιοκτήτης της οποίας είναι η μητρική εταιρεία και η οποία ανακοίνωσε στις 30 Ιανουαρίου την επιστροφή στο WRC «με ένα αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε και εξελίχθηκε εξ ολοκλήρου στο τεχνικό κέντρο της στην Κολωνία». Από τότε οδηγοί δοκιμών, συμπεριλαμβανομένων των Σεμπάστιαν Λίντχολμ και Στεφάν Σαραζέν, εξελίσσουν το Γιάρις WRC, ενώ αποκτήθηκαν οι οδηγοί εξέλιξης Ερίκ Καμιγί και Τεέμου Σούνινεν με το βλέμμα προς το μέλλον.
Ο Μάκινεν σημείωσε 24 νίκες στο WRC από το 1985 έως το 2003, ενώ πανηγύρισε τέσσερις διαδοχικούς τίτλους οδηγών με τη Μιτσουμπίσι (1996-99). Η Τογιότα κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα οδηγών και τρεις τίτλους κατασκευαστών στη δεκαετία του ΄90 με οδηγούς όπως οι Κάρλος Σάινθ και Γιούχα Κάνκουνεν, ενώ αποχώρησε από το WRC στο τέλος του 1999.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.