Από νέα βάση συνεχίζεται ο Εθνικός και Κοινωνικός Διάλογος για την Παιδεία, καθώς, όπως γνωστοποίησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Γιάννης Παντής, η συμβατική υποχρέωση της χώρας για αξιολόγηση- στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης- της “εργαλειοθήκης” του ΟΟΣΑ επαναπροσδιορίζεται, μετά από την απόσυρση της σχετικής έκθεσης του 2011 και τη συγγραφή μία νέας έκθεσης, η οποία ξεκινάει τώρα.
“Οι προηγούμενες συστάσεις του ΟΟΣΑ, που διατυπώθηκαν το 2011, δεν αποτελούν προαπαιτούμενο για την θεσμική ρύθμιση των εκπαιδευτικών ζητημάτων” επισήμανε ο κ. Παντής, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και στο Πρακτορείο 104,9 FM.
“Όλοι πλέον δέχονται ότι δεν μπορεί να αποτελεί βάση για τις αναγκαίες ρυθμίσεις η προηγούμενη έκθεση του ΟΟΣΑ, διότι είχε φτιαχτεί το 2011 με στοιχεία μέχρι το 2009 και σήμερα, το 2016, πλέον μιλάμε για ένα εκπαιδευτικό σύστημα, που είναι και λειτουργεί σε τελείως διαφορετικές συνθήκες, σε όλα τα επίπεδα. Άρα, λοιπόν, χρειαζόμαστε μία καινούρια έκθεση του ΟΟΣΑ, της οποίας η διαμόρφωση θα ξεκινήσει άμεσα, ώστε να είναι ξεκάθαρο ότι ξεκινάμε από διαφορετική βάση από αυτή που περιγράφεται στην προηγούμενη έκθεση” διευκρίνισε ο γενικός γραμματέας του υπ. Παιδείας.
Απαντώντας σε εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας, που καταγγέλλουν τον Διάλογο για την Παιδεία ως προσχηματικό, σημείωσε ότι “προσπαθούν προσχηματικά οι ίδιοι να επιμηκύνουν την περίοδο κρίσης του εκπαιδευτικού συστήματος και να την καταστήσουν διαρκές και δομικό στοιχείο της εκπαίδευσης”.