Ο Σεμπαστιάν Οζιέ κατέκτησε για τέταρτη διαδοχική χρονιά τον τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC). Ο Γάλλος οδηγός της Volkswagen πήρε την πρώτη θέση στο Ράλι Καταλονίας και άφησε στις επόμενες δύο θέσεις ισάριθμους οδηγούς της Hyundai, τον Ισπανό Ντάνι Σόρντο και τον Βέλγο Τιερί Νεβίλ. Μετά την σημερινή κατάκτηση του τέταρτου τίτλου του, ο Οζιέ «έπιασε» στην δεύτερη θέση της σχετικής λίστας δύο θρύλους από τη Φινλανδία, τους Γιούχα Κάνκουνεν και Τόμι Μάκινεν, την ώρα που πολυνίκης του WRC είναι ένας άλλος Σεμπαστιάν από τη Γαλλία, ο Λεμπ, με εννέα πρωταθλήματα στο παλμαρέ του.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.