Πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Γιαλί Τζαμισί τα εγκαίνια της έκθεσης εικαστικών δημιουργιών του αυτοδίδακτου ζωγράφου Πέτρου Μυλωνά. Ο τίτλος της έκθεσης ήταν: “Ο πλησίον μου”. Μιλώντας στα Χ.ν.» ο κ. Μυλωνάς σημείωσε ότι «γεννήθηκα στο Σαν Φραντζίσκο, αλλά σε μικρή ηλικία εγκατασταθήκαμε οικογενειακά στην Ελλάδα και αργότερα στα Χανιά. Δεν παρακολούθησα ποτέ μαθήματα ζωγραφικής αλλά το ερέθισμα το πήρα από την αείμνηστη γιαγιά μου, την Αριάδνη, εδώ στα Χανιά που κι εκείνη ήταν αυτοδίδακτη. Αντικείμενο και κυρίαρχο θέμα στη ζωγραφική μου είναι ο ίδιος ο άνθρωπος και ιδιαίτερα τα πορτραίτα, καθώς θεωρώ τον άνθρωπο την “κορωνίδα” της δημιουργίας και όλα τα άλλα είναι απλά πλασμένα για να τον περιβάλλουν».
Καταλήγοντας ο κ. Μυλωνάς επεσήμανε ότι «η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι σήμερα Παρασκευή και θα είναι ανοιχτή από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα».
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.